Eveniment-Social

Noi spectacole și proiecte la Ateneul Național Iași, programate în luna octombrie 2020

Publicat: 30 sept. 2020
Ateneul Național din Iași
De Ziua Internațională a Femeii, Ateneul Național din Iași oferă în dar tuturor doamnelor un concert al Corului Marii Uniri, dedicat metaforei vieții - femeia

La Ateneul Național din Iași, managerul Andrei Apreotesei a prezentat programul lunii octombrie 2020, care va conține, printre alte surprize, concertul de debut al Corului de Copii al Municipiului Iași, o nouă ediție a Festivalului „Les films de Cannes à Iasi”. Este vorba și de o nouă premieră de teatru și lansarea cărții „Ateneul Popular din Tătărași – O fortăreață anticomunistă”, a preotului Visarion Puiu

După o vară lungă în care s-a întâlnit cu publicul în diferite locații din oraș, ca Amfiteatrul Palas sau Centrul de Evenimente Agora, echipa de actori a Ateneului Național din Iași se întoarce, în luna octombrie 2020, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Printre alte surprize, programul de evenimente și spectacole cuprinde concertul de debut al Corului de Copii al Municipiului Iași, o nouă ediție a Festivalului „Les films de Cannes à Iasi”. Este vorba și de o nouă premieră de teatru și lansarea cărții „Ateneul Popular din Tătărași – O fortăreață anticomunistă”, a preotului Visarion Puiu.

Spectacole și proiecte la Ateneul Național Iași, programate în luna octombrie 2020

Instituția ieșeană a pregătit iubitorilor de teatru un program cultural-artistic variat, invitând publicul atât la spectacole educative pentru copii, cât și la comedii spumoase pentru cei mari. Astfel, luna teatrală debuteză sâmbată, 3 octombrie, cu „Doctorul știe tot”, un spectacol în care cei mici sunt invitați să facă o vizită în cabinetul doctorului, unde se petrec lucruri foarte interesante: de la experimente ciudate, până la vindecări fără durere. Duminică, 4 octombrie, copiii vor învăța despre prietenie și loialitate, vizionând spectacolul „O poveste de familie”.

Programul lunii octombrie va continua cu spectacolele „Take, Ianke și Cadîr”, marți, 6 octombrie și „Atenție, aterizăm!”, joi, 8 octombrie. O primă surpriză a lunii va avea loc sâmbată, 3 octombrie, de la ora 17:00, când, în Piața Unirii, în cadrul festivalului „Serile Filmului Românesc”, va avea loc concertul de debut al Corului de Copii al Municipiului Iași. Corul de Copii este un proiect inițiat de Primăria Municipiului Iași și realizat de Ateneul Național din Iași, sub atenta îndrumare a Ralucăi Zaharia. Corul va fi format din elevi talentați ai orașului, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani și va reprezenta Iașul prin concerte și apariții la evenimente locale și naționale, precum și prin participări la festivaluri internaționale de profil.

„Prin această inițiativă, imaginea orașului Iași ar fi promovată nu doar în România, ci la nivel mondial”, arată Andrei Apreotesei

Prin această inițiativă, imaginea orașului Iași ar fi promovată nu doar în România, ci la nivel mondial. Despre proiect, Andrei Apreotesei a vorbit de sprijinul atât al Primăriei Municipiului Iași, cât și al altor instituții publice de renume, locale și naționale.

„Comunitatea ieșeană va beneficia, prin înființarea acestui cor de copii, de educație prin muzică, ajutând la crearea unor grupuri sociale de tineri și părinți care să desfășoare și să sprijine activități artistice și care să contribuie la sistemul educațional informal”, a punctat Andrei Apreotesei. Un alt eveniment așteptat al lunii va fi pe 17 octombrie 2020, de la ora 19:00, când va avea loc premiera spectacolului „Farmazonul din Hârlău”, regia Ion Sapdaru. Piesa de teatru a mai avut parte de o premieră on-line, fiind difuzată pe 6 iunie 2020. Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor și a regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro sau de la casa de bilete a Ateneului.

Adauga un comentariu