International

Noi suspecti in cazul atacurilor de la Paris. Trei sirieni, arestati in Germania

Publicat: 13 sept. 2016
1
Cei trei refugiati sirieni arestati astazi in landul german Schleswig-Holstein sub banuiala ca planificau un atac terorist in numele gruparii jihadiste Stat Islamic sunt suspectati de legaturi cu autorii atentatelor comise la Paris, a declarat ministrul de interne german, Thomas de Maiziere.
Cei trei barbati – Mahir Al-H., 27 de ani, Mohamed A., 26 de ani, si Ibrahim M., 18 ani – au sosit in Germania in noiembrie 2015 dandu-se drept solicitanti de azil, pentru „a executa o misiune existenta sau pentru a ramane in asteptare pentru instructiuni ulterioare” din partea organizatiei Stat Islamic, a anuntat Parchetul federal german de la Karlsruhe.
Ei au fost arestati in cadrul unei operatiuni antiteroriste in timpul careia circa 200 de politisti au efectuat raiduri la sase locatii din landurile Saxonia Inferioara si Schleswig-Holstein. Procurorii au precizat ca toti cei trei sirieni au fost arestati in landul Schleswig-Holstein, dar au refuzat sa confirme informatiile potrivit carora raidurile respective au vizat adaposturi pentru refugiati.
Adauga un comentariu