Actualitate

Noii decani ai facultatilor de la UMF

Publicat: 14 ian. 2008

• Prof. dr. Doina Azoicai a fost ales decan la Facultatea de Medicina, prof. dr. Norina Forna la Facultatea de Stomatologie, conf. dr. Dan Zaharia la Facultatea de Bioinginerie si conf. dr. Cornelia Cojocaru la Facultatea de Farmacie

Sambata, cadrele didactice si reprezentantii studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa si-au ales decanii facultatilor de Medicina, Farmacie, Stomatologie si Bioinginerie. Concurenta cea mai mare a fost la Facultatea de Medicina, unde au candidat 5 cadre didactice: prof. dr. Mircea Zamfir, directorul Institutului de Anatomie, prof. dr. Carmen Cotrutz, prof. dr. Doina Azoicai, prof. dr. Mariana Graur si conf. dr. Alexandru Grigorovici. Cadrele didactice din cadrul Facultatii de Medicina i-au acordat cele mai multe voturi prof. dr. Doina Azoicai de la catedra de asistenta primara a starii de sanatate si epidemiologie, care a fost ales decan pentru un mandat de 4 ani.

Aceasta a indeplinit si functia de prodecan in cadrul aceleiasi facultati. Timp de 4 ani, functia de decan la Facultatea de Medicina a fost ocupata de prof. dr. Carol Stanciu, dar acesta nu a mai putut candida deoarece a implinit varsta de 70 ani. La Facultatea de Farmacie, noul decan este conf. dr. Cornelia Cojocaru de la catedra de farmacognozie, care a candidat alaturi de conf. dr. Monica Hincianu de la catedra de tehnologie farmaceutica. Postul de decan la Facultatea de Bioinginerie a fost castigat de conf. dr. Dan Zaharia de la catedra de instrumentatie biomedicala. De altfel, acesta a ocupat aceasta functie si pana in prezent. Conf. dr. Dan Zaharia a candidat alaturi de prof. dr. Mihai Chirita si prof. dr. Dragos Arotaritei. Facultatea de Stomatologie are acelasi decan, prof. dr. Norina Forna, singura facultate unde nu a existat concurenta. Prof. dr. Norina Forna este la al doilea mandat. In perioada urmatoare urmeaza ca actualii decani sa-si aleaga prodecanii. Pana pe data de 18 ianuarie mai pot fi depuse candidaturile pentru functia de rector la Universitatea de Medicina si Farmacie, iar pe data de 8 martie vor avea loc alegerile. Tot in aceasta zi vor fi alesi si membrii Senatului. Rectorul va fi ales de intreg corpul profesoral al institutiei de invatamant superior medical. Pana in prezent, doar prof. dr. Vasile Astarastoae, directorul Institutului de Medicina Legala si presedintele Colegiului Medicilor, si prof. dr. Adrian Covic, managerul Spitalului C. I. Parhon, au anuntat ca vor candida pentru functia de rector la UMF.loading...

Comentarii
  • nu prea mi se pare corect votul…pt cs si studentii ar fi trebuit sa aiba buletine de vot…si sa isi aleaga optiunile dintre cei 5 candidati…dar nici macar un student din cei approx 3500 de la umf nu a vazut asa ceva….si probabil ca rezultatul votului ar fi fost cel putin modificat…daca nu total altul…de ce nu se intereseaza nimeni si de asta?

  • Au votat si studentii reprezentanti de an ( voi i-ati ales! ) In plus studentii reprezinta 25% din organul de conducere al unei facultati. Nu puteau vota 3500 de studenti si 300 de cadre didactice.

  • Tot nu am primit nici un raspuns de la dr.Forna ..cum a obtinut titlul de (mdeic primar in chirurgie oro-maxilo -faciala),este un fals grosolan,ori cum la bucurest se formeaza o echipa pt. cercetare…Mare rusine..

Adauga un comentariu