Actualitate

Noii ministri din Guvernul Dancila, fata in fata cu presedintele Klaus Iohannis. Are loc depunerea juramantului

Publicat: 20 nov. 2018
1

Noii ministri din cabinetul Dancila depun juramantul la aceasta ora. Amintim ca, astazi, presedintele Klaus Iohannis a respins propunerile pentru Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Transporturilor. Astfel, Lia Olguta Vasilescu a ramas fara portofoliu in guvernul Dancila.

In jurul orei 15,00, noii ministri si premierul Viorica Dancila au plecat impreuna din sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a emis decretul de remaniere guvernamentala, tinand cont de propunerile formulate de PSD.

"Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Aceasta remaniere, dupa parerea mea, este o solutie slaba. Sunt in continuare de parere ca solutia corecta pentru Romania ar fi fost si este in continuare inlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme Romaniei. Pana atunci avem aceasta remaniere. Sunt de acord sa se faca o remaniere, insa trebuie sa tin cont de cateva lucruri. In primul rand, este nevoie sa ne amintim ca ne aflam in fata unei provocari grele: presedintia Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate sa duca la un succes al Romaniei doar in masura in care ministere isi fac treaba, fiecare expert isi face treaba si abordarea Romaniei este una coerenta. In concluzie, este nevoie de ministri care performeaza foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie sa tinem cont este ca mai avem foarte putin timp. Deja au inceput si sunt in plina desfasurare vizitele pe care le primim din partea institutiilor europene pentru a ne ajuta sa ne pregatim, pentru a discuta si pentru a verifica daca suntem pregatiti pentru a prelua aceasta presedintie. Trebuie sa actionam repede", a declarat seful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis a prezentat lista ministrilor pentru care a semnat decretul de numire in functie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Transporturilor, in speta Ilan Laufer si Lia Olguta Vasilescu, despre care seful statului a spus ca sunt nepotrivite si vor fi refuzate.

"Am emis decretul de remaniere, tinand cont de propunerile formulate. Asadar, se revoca din functia de membru al Guvernului ministrii Vasilescu, Andrusca, Ivascu, Cojocaru si Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor", a precizat Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, se numesc in functia de membru al Guvernului:

* Gabriel Les – ministru al Apararii Nationale

* Marius Budai – ministru al Muncii si Justitiei Sociale

* Niculae Badalau – ministru al Economiei

* Daniel Breaz – ministru al Culturii si Identitatii Nationale

* Alexandru Petrescu – ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale

* Constantin-Bogdan Matei – ministru al Tineretului si Sportului.

"Celelalte doua propuneri le consider nepotrivite si vor fi refuzate", a declarat Iohannis.

Comentarii
  • Acest Dinu Paturica, monument de ura si autism, cocotat pe tron printr-un accident al istoriei, cu o coana Chirita langa el, a avut 4 ani un singur scop : lupta paranoica cu Dragnea, Romania redusa la o singura persoana, Dragnea , si cand obosea de scenarii, strategii si demolari, pleca la odihna, undeva departe de poporul care a avut atatea sperante in neamt.

Adauga un comentariu