Eveniment-Social

Noile motociclete SMURD au intervenit de urgenta! Deja se cunosc rezultatele

Publicat: 17 aug. 2018
1

La inceputul lunii august, SMURD Iasi a primit doua motociclete complet dotate pentru a interveni in cazul unor urgente medicale. De pe data de 3 august si pana in prezent, paramedicii care se deplaseaza cu aceste motociclete au intervenit la 13 cazuri pentru a acorda ingrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie.

"De pe data de 3 august 2018 si pana in prezent au existat 13 solicitari pentru motocicletele SMURD, echipate pentru interventie. Astfel, echipajele au intervenit la 6 accidente rutiere, in doua dintre ele fiind implicati un motociclist si un biciclist. Totodata, cele doua motociclete au fost dirijate si pentru a acorda ingrijiri medicale unui numar de patru pietoni accidentati, dar si pentru doua persoane care au cazut pe strada si care prezentau etilism acut", precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator SMURD Iasi.

Citeste si: Doua motociclete medicale sunt pregatite sa intervina in cel mai scurt timp! Dotari noi pentru SMURD Iasi

De precizat este ca aceste motociclete SMURD sunt folosite pentru a scurta durata de interventie, ele reusind sa ajunga la fata locului intr-un timp mult mai scurt decat un echipaj medical obisnuit. Pe langa Iasi, si alte mari orase din tara au fost dotate cu cate doua motociclete care sa vina in ajutorul pacientilor.

Adauga un comentariu