National

Noile reguli implementate de către statul elen, care trebuiesc știute de către români

Publicat: 21 iun. 2021
Noile reguli implementate de către statul elen care trebuiesc știute de către români
Statul elen a implementat noi reguli pentru turiști

Noi informaţii pe care cetăţenii romani care vor un concediu în Grecia ar trebui să le ştie. Veşti bune pentru romani, statul elen a aprobat testele rapide însă doar în anumite conditi.

O primă condiţie pentru ca testele rapide să fie luate în considerare este aceea ca acestea să fie traduse în engleză şi făcut la un laborator autorizat. Iar cea de a doua condiţie se referă la copii cu vârste sub 12 ani care nu au obligația să prezinte test molecurar PCR / antigen la intrarea pe teritoriul elen.

”Până acum, copiii cu vârsta de peste 6 ani erau obligați să prezinte un test. Dar nu trebuie să uităm faptul că, cu toate că avem acest test rapid negativ, nu se poate intra în Grecia dacă nu ai completat formularul de identificare a pasagerului, care trebuie făcut cu 24 de ore înainte de intrarea în Grecia. De asemenea, intrarea în Grecia se poate face și pe baza certificatului de vaccinare, dacă au trecut 14 zile de la rapel, sau printr-un test PCR negativ cu 72 de ore înainte, sau printr-un certificat prin care poți dovedi că ai trecut prin boală cu cel mult 2-9 luni înainte”, a povestit Veronica Todor, corespondent Antena 3.

Noile reguli sunt valabile până la data de 26 iunie, cu posibilitate de prelungire, în funcție de situația epidemiologică din teritoriul elen.

”Deocamdată, au scăzut foarte mult cazurile de infectare. Am ieșit din zona galbenă și, dacă se menține această rată de infectare scăzută, atunci vor rămâne aceste condiții. Dar trebuie să precizăm că și aici, în Grecia, am avut ploi torențiale în săptămâna aceasta, dar, începând de săptămâna următoare, temperaturile vor crește până la 40 de grade Celsius”, a adăugat corespondentul Antena 3.

În luna mai autorităţile din Grecia au pus un set de reguli

Începând cu data de 14 mai 2021, restricţiile de zbor din ţările Uniunii Europene au fost ridicate. Dar grecii la acea vreme nu-i primeau pe cetăţenii care nu fac parte din UE, precum: SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Serbia, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, Macedonia de Nord, Canada, Belarus, Bahrein, Qatar, China, Kuweit, Ucraina, Arabia Saudită și Federația Rusă), fără carantină.

Însă toţi cetăţenii care vor să-şi petreacă concediul în statul elen , trebuie să respecte anumite condiţii impuse de către greci. Persoanelor din Grecia (rezidenți și vizitatori străini) li se vor permite să viziteze insulele din statul elen cu avionul, vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii:

– un certificat de vaccinare care să ateste că au trecut 14 zile de la vaccinarea completă pentru Covid-19.

Turiştii români cât şi cei străini vor trebui să aibă asupra lor certificatul de vaccinare într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

Pe certificatul de vaccin trebuie să fie emisa autoritatea publică, numele posesorului, serul administrat şi numărul de doze primite.

– sau un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de trei zile (72 de ore) înainte de data de călătorie programată.

Rezultatele testelor PCR cât şi a testelor rapide trebuie să fie negative şi pot fi tipărite sau electronic

– ori un test de antigen rapid negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă. Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.

Rezultatele negative ale testelor rapide pot fi tipărite sau electronice.

– un autotest negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

– un certificat de recuperare care să ateste că s-a recuperat de la coronavirus în ultimele 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit printr-un certificat de recuperare emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat.
Adauga un comentariu