Stiri

Nokia continua sa sprijine Symbian

Publicat: 30 mai 2011

Compania finlandeza va continua sa sprijine sistemul sau de operare mobila, Symbian, pana in 2016

CEO Nokia, Stephen Elop, a declarat intr-un interviu pe blogul Nokia Conversations China ca Nokia va oferi actualizari ale Symbian cel putin pana in 2016. Elop a spus in acest sens: „Desi trecem printr-o tranzitie in ceea ce priveste platforma primara smartphone, Windows Phone, actualizarile software pentru dispozitivele Symbian vor fi lansate cel putin pana in 2016”.

Decizia lui Elop de a trece de la utilizarea sistemelor de operare Symbian si Meego la sistemul de operare Microsoft Windows Phone a fost indelung criticata. Pentru a calma temerile milioanelor de utilizatori ai telefoanelor Nokia bazate pe Symbian, Elop a spus ca „In continuare exista o lunga istorie pentru a fi scrisa in ceea ce priveste Symbian”.

Elop nu a facut niciun comentariu cu privire la Meego, sistemul de operare bazat pe Linux, sistem dezvoltat de companie in parteneriat cu Intel, inainte de a anunta trecerea la Windows Phone. Avand in vedere cursul evenimentelor, este putin probabil ca Meego sa atinga vreodata o audienta mare de consumator.

 loading...

Adauga un comentariu