Stiri

Nokia da in judecata HTC, RIM si Viewsonic

Publicat: 03 mai 2012

Chiar daca zilele sale de glorie par sa fi apus, Nokia trece la atac, acuzand competitia de incalcarea a nu mai putin de 45 de patente, ce acopera tehnologii proprietare Nokia.

Pentru rezolvarea acestor nedreptati, Nokia a deschis mai multe procese impotriva HTC, RIM si Viewsonic, ce se vor judeca in tribunalele din Statele Unite si Germania.

Patentele Nokia acopera diverse aspecte hardware, cum ar fi antenele incorporate in dispozitive, module radio si gestionarea energiei, dar si functii software, cum ar fi suportul multitasking, navigatie, magazinele de aplicatii, receptionarea atasamentelor email pe dispozitive mobile, modul „conversational” de afisare a mesajelor receptionate, meniuri dinamice si anumite protocoale de criptare a datelor.

Ramane de vazut cum va reusi Nokia sa probeze incalcarea acestor patente si care vor fi efectele actiunilor in instanta. Un exemplu a fost dat deja chiar de HTC, companie care a reusit sa scape de un proces similar intentat de Apple, dezvoltand versiuni alternative pentru tehnologiile care cadeau sub incidenta patentelor detinute de concurenta.

Privite in ansamblu, tacticile agresive de licentiere a tehnologiilor Nokia nu sunt altceva decat incercari disperate de rotunjire a veniturilor aflate de mult timp in declin. Cert este ca Nokia are deja un precedent favorabil cu rivalul Apple, companie ce a fost obligata la plata unei sume de 430 milioane de euro, reprezentand taxe de licentiere pentru diverse tehnologii Nokia.loading...

Adauga un comentariu