Stiri

Nokia isi vinde „bijuteria coroanei” Vertu pentru 200 de milioane de euro

Publicat: 30 apr. 2012

Avand in vedere pierderile Nokia din ultimul trimestru si predictiile deloc stralucite pentru urmatoarea perioada, e cazul nu doar ca firma finlandeza sa faca restructurari ci poate chiar sa inceapa sa vanda segmente ale sale. Unul dintre ele este divizia de lux Vertu, care se zvoneste ca ar urma sa fie vanduta la pretul de 200 de milioane de euro.

Informatia vine de la Financial Times, care afirma ca Nokia doreste sa gaseasca un cumparator pentru filiala de telefoane premium si ca deja se afla in discutii cu un investitor. Acesta ar fi Permira, un grup financiar care a investit deja in Hugo Boss si care acum doreste sa controleze si Vertu. E vorba aici despre telefoane cu carcasa din aur, preturi de zeci de mii de euro, deci produse de lux pentru cumparatorii cu portofele groase. Valoarea mai mare este cea a brandului Vertu in sine, mai degraba decat a telefoanelor produse.

De-a lungul anilor Nokia a avut o abordare plina de mister cand vine vorba de Vertu, deoarece nu a publicat vreodata cifre clare de profit. Se vehiculeaza totusi venituri anuale de 200 pana la 300 de milioane de euro pentru Vertu. Surse apropiate de finlandezi au declarat ca nu trebuie sa consideram tranzactia incheiata, de vreme ce se afla de abia in faza incipienta. Vestea vine de pe fondul retrogradarii actiunilor Nokia la statutul „Junk” de catre S&P, deci e nevoie de o schimbare rapida si o infuzie de capital.loading...

Adauga un comentariu