Telefoane mobile

Nokia va lansa in China noua sa gama de telefoane mobile inteligente

Publicat: 29 mart. 2012
5

Nokia a anuntat ca va incepe sa vanda luna viitoare in China noua sa gama de telefoane mobile inteligente (smartphones) care utilizeaza sistemul de operare Windows Phone, prin compania China Telecom, al treilea mare operator de telefonie din statul asiatic.

De asemenea Nokia, a prezentat doua modele destinate pietei chineze, versiuni ale modelelor Lumia 610 si Lumia 800. Dupa anuntarea stirii, actiunile Nokia au urcat cu 3,5%, la 4,136 euro, la bursa din Helsinki, scrie Agerpres.

„Acesta este un pas incurajator pentru a patrunde pe piata in expansiune din China”, a apreciat analistul Geoff Blaber, de la CCS Insight in Londra.

Cota Nokia pe piata telefoanelor mobile inteligente din China, cea mai mare piata din lume, a scazut anul trecut la 30%, de la 70% in 2010, deoarece compania finlandeza a pierdut teren in fata Apple, Samsung si concurentilor locali, sustine firma de cercetare Strategy Analytics.

Nokia a prezentat in octombrie primul sau smartphone care utilizeaza sistemul de operare Windows Phone, dupa ce la inceputul lui 2011 a decis sa renunte la propria sa platforma Symbian in favoarea sistemului de operare conceput de Microsoft. Stephen Elop a prezentat anul trecut primele smartphone bazate pe Windows Phone: Lumia 800 si Lumia 710, care vor fi urmate de alte patru telefoane inteligente, inclusiv pentru pietele emergente: Asha 200, 201, 300 si 303. In noiembrie modelele Lumia au inceput sa fie vandute in Europa si gradual vanzarile s-au extins pe pietele mai mari, cum ar fi India si China.

Compania a anuntat ca isi mentine obiectivul de a reduce costurile cu peste un miliard de euro pana in 2013. Anul trecut, directorul general al companiei finlandeze a dezvaluit un plan care prevede eliminarea a 3.500 de locuri de munca.

Adauga un comentariu