Din lumea filmului

Nominalizarile BAFTA, dominate de La La Land

Publicat: 11 ian. 2017
3

Premiile Academiei Britanice de Film si Televiziune au fost anuntate ieri, in frunte cu La La Land, pelicula ce a facut istorie la editia din acest an a Globurilor de Aur, castigand premii la toate cele sapte categorii la care a fost nominalizata. Filmul cu Emma Stone si Ryan Gosling s-a aflat in 11 categorii pe lista scurta a BAFTA, prezentata la sediul Academiei Britanice din Piccadilly de actorii Dominic Cooper si Sophie Turner.

Nocturnal Animals, al lui Tom Ford, dar si SF-ul Arrival, regizat de Denis Villeneuve, au obtinut, fiecare, cate noua nominalizari. Printre filmele ce nu s-au regasit pe lista se numara Silence, 20th Century Women si Sully. Productia Elle, premiata la Globuri pentru Cel mai bun film strain, nu a fost eligibila pentru nominalizari, avand premiera in Marea Britanie abia in luna martie.

La categoria Cea mai buna actrita, Emily Blunt (The Girl on the Train) le are drept contracandidate pe Meryl Streep pentru rolul din Florence Foster Jenkins, alaturi de Amy Adams (Arrival), Emma Stone (La La Land) si Natalie Portman (Jackie).

Andrew Garfield este in competitie cu Casey Affleck (Manchester By The Sea), Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals), Ryan Gosling (La La Land) si Viggo Mortensen (Captain Fantastic) pentru titlul de Cel mai bun actor.

Ceremonia de premiere a BAFTA va avea loc pe 12 februarie, in Londra. Gazda evenimentului va fi unul dintre cei mai populari actori de comedie britanici, Stephen Fry. Anul trecut, castigatorul marelui premiu a fost The Revenant.

Adauga un comentariu