Magazin

Nominalizarile la premiile UNITER

Publicat: 22 feb. 2010
1

Spectacolele „Aniversarea”, de Vlad Massaci, „Breaking the Waves”, de Radu Alexandru Nica, si „Rosencrantz si Guildenstern sunt morti”, semnat de Victor Ioan Frunza, au fost nominalizate la premiile UNITER 2010, anunta Uniunea Teatrala din Romania (UNITER). „Aniversarea”, o productie a Teatrului Nottara, „Breaking the Waves sau Viata binecuvantata a lui Bess”, de la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, si „Rosencrantz si Guildenstern sunt morti” – Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, Timisoara sunt în cursa pentru premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol , în urma nominalizarilor juriului, care a fost format din criticii Ion Cocora, Mircea Morariu si Doina Papp.
Vlad Massaci si Victor Ioan Frunza au fost nominalizati la premiul pentru cea mai buna regie, alaturi de Alexandru Dabija, cel din urma pentru spectacolul „Pyramus & Thisbe 4 you” de la Teatrul Odeon Bucuresti.
La categoria „cea mai buna actrita în rol principal” au fost nominalizate Virginia Mirea („Casa Zoikai”, la Teatrul de Comedie, Bucuresti), Ofelia Popii („Breaking the Waves”) si Sanda Toma („Toti fiii mei”, la Teatrul National Bucuresti).
La categoria „cel mai bun actor în rol principal” nominalizarile sunt: Mihai Constantin („Sfarsit de partida” la Teatrul Metropolis, Bucuresti), George Mihaita („Casa Zoikai”) si Ionut Caras („Noaptea Walpurgiei sau Pasii Comandorului”, la Teatrul National „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca).
Actorii nominalizati pentru rol secundar sunt: Vlad Ivanov („Un duel”, la Teatrul National Bucuresti), Gelu Nitu („Casa Zoikai”) si József Bíró („Trei surori”, la Teatrul de Nord – Sectia maghiara, Satu Mare).
Actritele nominalizate pentru rol secundar sunt Ana Ciontea („Un duel”), Catrinel Dumitrescu („Aniversarea”) si Emilia Popescu („Casa Zoikai”).
Nominalizarile la premiul pentru cea mai buna scenografie îi includ pe Stefan Caragiu („Aniversarea”), Adriana Grand („Rosencrantz si Guildenstern sunt morti”) si Iuliana Valsan („Herr Paul”, la Teatrul Tineretului, Piatra Neamt).
Pentru premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic concureaza productiile „Caii la fereastra”, de Matei Visniec, regia Gavriil Pinte, la SRR,”Delir în doi… în trei, în cati vrei”, de Eugène Ionesco, regia Attila Vizauer, la SRR, si „Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre” de Matei Visniec, regia Mihai Lungeanu, la SRR.
La categoria „Debut”, juriul i-a nominalizat pe David Schwartz, pentru regia spectacolul „Romania, te pup!”, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi, Crina Semciuc, pentru rolul Lena din spectacolul „Leonce si Lena”, la Teatrul de Comedie din Bucuresti, si Cristina Florea, pentru rolul Tyler din spectacolul „Niste fete”, la Teatrul „George Ciprian” din Buzau.
Cea de-a XVIII-a editie a galei Premiilor UNITER va avea loc pe 19 aprilie. La gala Premiilor UNITER vor mai fi acordate premiul de excelenta, premiile pentru întreaga activitate si premiile speciale, pe baza propunerilor membrilor Senatului UNITER si a propunerilor primite de acestia. Cei care vor primi aceste distinctii în 2010 vor fi alesi în sedinta Senatului UNITER din 8 martie.

Adauga un comentariu