National

Norica Nicolai: Romania sa nu mai stea „sub fustele” doamnei Merkel, incercand sa faca frumos si sa zambeasca

Publicat: 18 nov. 2012
1

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca a venit momentul ca Romania sa fie o voce in Uniunea Europeana si sa nu mai stea „sub fustele” cancelarului german Angela Merkel, „incercand sa faca frumos si sa zambeasca„, potrivit agentiei de stiri Mediafax.

„Cred ca este momentul ca Romania sa fie o voce, sa nu mai stea sub fustele doamnei Merkel sau ale mai stiu eu cui incercand sa faca frumos si sa zambeasca. Daca nu suntem in aceasta postura, o sa avem foarte mult de pierdut”, a spus Norica Nicolai.

Europarlamentarul PNL a precizat, referindu-se la constructia bugetului UE pentru 2014-2020, ca nu se va putea lua o decizie care sa promoveze varianta de buget exprimata de Van Rompuy si se va veni probabil cu alta propunere.

„Noi credem ca cea mai buna solutie este cea pe care Parlamentul European o da – sa respectam si sa mentinem aceeasi structura de buget, sa dam o sansa si tarilor noi membre sa-si aceeseze fondurile. Pentru ca a introduce criterii de tipul absorbtia fondurilor comunitare este dincolo de Tratat. Nu exista astfel de criterii, legal vorbind, care sa-i permita domnului Van Rompuy sa imparta tarile in doua: cine a absorbit mai bine sau cine a absorbit mai prost. Este o chestiune care e partajabila ca responsabilitate”, a spus Nicolai.

Comentarii
  • Voi astia care vorbiti urat sigur sunteti niste scursuri ale societatii. reprezentati tipul ala de cetatean cu care ti-ar fi rusine sa iesi pe strada. deaia ne facem de ras peste tot ptr ca nu stim decat sa injuram si sa vorbim urat.Rusine sa va fie. Poate ca e pe buna dreptate sentimentul „mi-e rusine ca sunt roman”

Adauga un comentariu