News Flash:

Note mari si la limba moderna la bac

28 Iunie 2008
809 Vizualizari | 0 Comentarii
• A doua proba orala din cadrul sesiunii de bacalaureat din acest an a adus mai mult de un sfert de note de 10, dar si foarte multe peste 9 • Ieri au debutat si probele scrise de la bac, cu proba la limba si literatura romana, unde candidatii au avut la dispozitie 3 ore pentru a rezolva trei tipuri de subiecte, textul suport din Nichita Stanescu fiind unul destul de dificil
A doua proba orala din cadrul sesiunii de bacalaureat din acest an a adus mai mult de un sfert de note de 10, dar si foarte multe peste 9. Astfel, din cei 8116 candidati, 2506 au luat nota 10 si doar 553 au luat note intre 5 si 5,99. Doar patru absolventi de liceu au fost respinsi, iar 152 nu s-au prezentat. Ieri au debutat si probele scrise de la bac, cu proba la limba si literatura romana. Candidatii au avut la dispozitie 3 ore pentru a rezolva trei tipuri de subiecte, textul suport fiind unul destul de dificil. "La subiectul de tip I, demersul elevului a fost facilitat de aspectul aplicativ al celor 9 itemi, care au presupus valorificarea textului la nivel lexical, al punctuatiei, prozodic si stilistic. Raspunsurile elevilor trebuiau construite cu integrarea unor concepte operationale, lirism subiectiv, idei poetice, mijloace artistice. Textul suport din Nichita Stanescu este un text relativ dificil, acesta fiind un poet neomodernist, dar numarandu-se printre autorii canonici studiati la clasa. La subiectul de tip II s-a cerut redactarea unui text argumentativ despre timp pornind de la o afirmatie a lui Eugen Lovinescu, iar subiectul al III-lea a presupus redactarea unui eseu de 2 - 3 pagini, despre particularitatile basmului cult, prin referire la o opera literara studiata", a declarat Petru Apachitei, inspector de limba si literatura romana in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. Examenul de bacalaureat continua incepand de luni dupa urmatorul calendar, 30 iunie - limba si literatura materna, scris (pentru care nu exista candidati pentru judetul Iasi), 1 iulie - proba obligatorie a profilului, scris, 2 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic, 3 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, scris sau practic. In data de 5 iulie se vor afisa rezultatele pana la orele 16.00, iar depunerea contestatiilor se va face intre orele 16.00 si 20.00. In perioada 7 - 8 iulie se va proceda la rezolvarea contestatiilor, iar pe 9 iulie se vor afisa rezultatele finale. A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august - septembrie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 24 queries | Mysql time :0.039163 (s)