Actualitate

Nou episod SCANDALOS din spitalele din Romania. Ce a primit un pacient in loc de medicamente

Publicat: 11 ian. 2014
1

Un barbat internat la spitalul Judetean din Calarasi spune ca doctorii l-au anuntat ca nu au decat unul din cele opt medicamente cu care ar trebui tratat, asa ca restul ar trebui cumparate de pacient. Reprezentantii spitalului spun ca institutia nu are bani.

Un barbat din Calarasi care sufera de ciroza hepatica si a fost internat la sectia Medicala a Spitalului din Calarasi a constatat cu stupoare ca beneficiaza de tratament doar pe hartie. Asta pentru ca, sustine el, medicii l-au trimis la farmacie ca la piata: cu lista de cumparaturi.

„Din opt medicamente mi-au dat unul singur, iar pentru celelalte sapte mi-au dat o lista pe care trebuie cineva din familie sa mearga sa o cumpere la pret integral din farmacie”, spune barbatul.

Pacientul sustine ca si colegii de salon au fost tratati la fel. Angajatii spitalului nu i-au lasat, insa, sa vorbeasca in fata camerei de filmat.

Reprezentantii spitalului spun ca lipsa medicamentelor este justificata de lipsa de fonduri si au recunoscut ca nu este vorba de un caz izolat. „Toti sefii de sectie din spital au fost convocati de conducerea spitalului si au fost rugati sa intocmeasca un necesar minim de medicamente pentru a asigura asistenta medicala de urgenta. Atat. Ca asta e finantarea”, a spus un purtator de cuvant al unitatii medicale.

Secretarul de stat Raed Arafat anunta in 2013 ca spitalele nu trebuie sa mai oblige pacientii sa cumpere medicamente si materiale sanitare, intrucat peste 50 de unitati medicale din tara vor primi o finantare suplimentara de la Ministerul Sanatatii, in caz contrar suma respectiva putand fi retrasa.
Adauga un comentariu