Coronavirus

Nou focar de coronavirus în România! Autorităţile sunt în alertă: ce oraş este afectat

Publicat: 29 iun. 2020

Coronavirus România: autorităţile semnalează apariţia unui nou focar de coronavirus în România.

Astfel, 14 persoane de la Complexul de servicii comunitare Beceni, din judeţul Buzău au fost confirmate că purtătoare ale virusului. Victimele sunt atât angajaţi, cât şi copii asistaţi, iar autorităţile de sănătate publică au declarat căminul ca fiind focar de boală.

Cele 14 persoane infectate vin după ce în cursul zilei de joi, în urma unei alte serii de teste, au fost descoperite trei cazuri de COVID 19 în aceeaşi locaţie.

Coronavirus România: judeţul Buzău, creştere alarmantă a cazurilor de coronavirus

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, în judeţul Buzău s-a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă.

Astfel, numărul total al persoanelor infectate cu COVID 19 a ajuns la 522. Dintre acestea 284 de persoane s-au vindecat, iar 12 au murit.

„Acolo la centru e un colectiv sunt 32 angajaţi şi 24 de copii asistaţi. Sunt copii de vârsta şcolară şi tineri. Centrul de la Beceni a parcurs o perioadă de 14 zile de restricţii privind accesul şi părăsirea incintei de către beneficiari.

„Salariaţii lucrează în program normal cu respectarea măsurilor de prevenire şi prevenţie care ne sunt recomandate a fi intensificate în această perioadă. Un lucru bun este că centrul beneficiază de o curte şi aşa pot ieşi, pentru că vă daţi seama, traversăm perioada aceasta din martie – aprilie şi este destul de greu să fie gestionata.

„Colegii fac eforturi pentru a asigura şi astfel de activităţi de recreere pentru copii”, a declarat Loredana Dorobanţu, director DGASPC Buzău.

Adauga un comentariu