Local

Nou focar de Covid-19 la unitatea MAI din Iași: 18 salariați, testați pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 19 nov. 2020
Femeie pe patul de spital
Noi cazuri de Covid-19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. UNITATE M.A.I. DIN IAŞI – 18 salariaţi.

           Măsuri:

           Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a facut dezinfecţia spaţiilor. Ancheta este în desfăşurare.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 7 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Laborator sănătate mintală – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un cadru medical. 

           În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 5 salariaţi.

Măsuri:

           La retestare a mai fost depistat un caz pozitiv. S-a facut dezinfecţia spaţiilor. Ancheta este în desfăşurare.

  1. C.I.A.P.A.D. GALATA IASI (Centrul de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu dizabilitati)  – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 11 salariati si 24 de beneficiari.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi si 24 de beneficiari.

Măsuri:

           La ultima testare s-au mai depistat 35 de pozitivi. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

  1. CĂMINUL DE BĂTRÂNI SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 6 salariati.

           De la începutul pandemiei, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 2 salariaţi si 18 de beneficiari.

Măsuri:

           În cadrul monitorizării, au mai fost depistaţi 6 salariaţi pozitivi. Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. Ancheta este în desfăşurare.

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia III Acuţi (II bărbaţi) – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un pacient. 

           În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 7 salariaţi şi 6 pacienţi.

Măsuri:

           La retestare s-a mai depistat un pacient pozitiv. S-a facut dezinfecţia spaţiilor. Ancheta este în desfăşurare.

  1. SERVICIUL JUDEŢEAN DE AMBULANŢĂ – Substaţia Paşcani – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 6 salariaţi.

           Măsuri:

           La testarea personalului au fost depistate 2 asistente pozitive.Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a facut dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

  1. SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE ”SF. PARASCHEVA” – Secţia 3 pavilion 7 sus – au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus încă 2 salariati.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 10 salariaţi.

Măsuri:

           In urma testarii s-au mai confirmat 2 cadre medicale. Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

  1. SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE ”SF. PARASCHEVA” – Secţia 1 pavilion 7 jos – au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus încă 2 salariati.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi.

           Măsuri:

           La testarea din cadrul focarului au mai fost depistate 2 cadre medicale. Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu. S-a facut dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 19 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 16378 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 409 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4973 au fost externate (cu 63 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 297.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 19 noiembrie 2020, sunt ocupate 606 paturi, din care 64 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 64, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 15 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 4 paturi, unul la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul CF Iasi, un pat la Spitalul de Recuperare si unul la Spitalul Municipal Pascani.

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 123 de paturi: 4 paturi la Spitalul de Boli Infectioase, 12 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 3 paturi la Spitalul de Pneumologie, 32 de paturi la Spitalul Hârlău, un pat la Spitalul de Recuperare, un pat la Spitalul CF Iaşi, 4 la Spitalul Sf. Spiridon, 15 de paturi la Spitalul Militar şi 51 de paturi la Spitalul CF Pascani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. In momentul de faţă sunt 18 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 19 noiembrie 2020, un număr de 5057 de persoane se află în izolare, iar 5333 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 13504 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 17278 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu