News Flash:

Nou regulament de acordare a burselor la Universitatea Tehnica

17 Octombrie 2001
752 Vizualizari | 0 Comentarii
•Bursele de ajutor social vor reprezenta aproape 30% din totalul burselor acordate •Bursele profesionale se acorda numai studentilor care au realizat toate cele 60 de credite •Exceptie vor face studentii orfani, revolutionari sau bolnavi trebuie sa adune doar 40 de credite
Senatul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" Iasi a aprobat noul regulament de aprobare a burselor studentesti pentru anul universitar 2001 - 2002. Comisiile de acordare a burselor, la nivel de universitate si de facultati, s-au intrunit la data de 15 octombrie pentru a aduce unele modificari si completari vechiului regulament de acordare a burselor. In comunicatul prorectoratului economico - financiar al UTI este subliniat faptul ca bursele de ajutor social vor creste procentual, atingand maximum 30% din totalul celor acordate, dar si valoric - 700.000 de lei - acelasi cuantum la toate facultatile. Pentru acordarea acestei categorii de burse se imbina criteriul social cu cel profesional, solicitandu-se 60 de credite. "Acest criteriu cu 60 de credite este mai mult stimulativ. Se urmareste in acest mod ca nivelul de pregatire sa fie mai bun. Este, cred, o decizie cat se poate de bine venita", a declarat prof. univ. Gheorghe Zet, secretarul stiintific al Universitatii Tehnice.
Un statut mai special vor avea urmatoarele categorii de studenti: orfani de ambii parinti, bolnavi, asistati ai caselor de copii si revolutionari, acestia fiind obligati sa obtina doar 40 de credite. In ceea ce priveste bursele de studii pentru anul universitar 2001 - 2002, acestea se vor acorda de la minim media 7.00, iar cuantumul variaza intre 700.000 de lei si un milion de lei. Pentru bursele de merit, media trebuie sa fie de la 9.50 in sus, existand un cuantum cuprins intre un milion de lei si 1,7 milioane de lei. Bursele de performanta se acorda una la 500 de studenti. Exista posibilitatea acordarii a doua burse la 501 studenti. Cuantumul acestei categorii de burse este acelasi la toate facultatile, valoarea acestuia fiind de doua milioane de lei. Bursele de performanta se acorda, prin concurs, studentilor care au realizat pe trei semestre consecutive cel putin media 9.50 si au performante deosebite - contracte de cercetare, concursuri profesionale, brevete de inventie sau sesiuni stiintifice internationale. La masterat, media minima pentru obtinerea bursei de studiu este 9.30 si 9.60 pentru obtinerea bursei de merit. De subliniat faptul ca, bursa de merit la masterat se va lua incepand din semestrul al doilea al anului universitar 2001 - 2002. "Totodata, din fondul general pentru burse, facultatile vor rezerva o parte pentru acordarea burselor de ajutor social ocazional. Studentii vor beneficia de acest tip de bursa doar o data pe an", a mai spus Gheorghe Zet.
In ceea ce ii priveste pe studentii din anul I, facultatile isi rezerva dreptul de a alege criterii proprii de acordare a burselor. "Criteriile specifice de acordare a burselor se stabilesc de catre comisiile de burse ale facultatilor, se avizeaza de catre consiliile profesorale si se aproba de catre Biroul Senatului universitatii", a conchis Gheorghe Zet. Bursele se vor ridica pana pe data de 10 noiembrie 2001, urmand ca, in timpul anului, sa se distribuie in ziua de 27 a fiecarei luni.
Marius HALCIUG
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012945 (s)