National

Noua Alianta vrea sa rastoarne Guvernul si sa-l suspende pe Traian Basescu

Publicat: 21 ian. 2011
1

@ „Chestiunea cu ACD – PSD are un obiectiv imediat: schimbarea in martie a actualei guvernari. Si se poate ajunge pana la suspendarea presedintelui. Acesta e obiectivul imediat”, a declarat Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ieri, la o dezbatere cu bloggerii liberali, ca la nivelul discursului politic Opozitia nu o sa declare niciodata ca are drept obiectiv suspendarea presedintelui Traian Basescu. In opinia lui, Opozitia trebuie sa evite sa comunice electoratului ca are drept scop suspendarea presedintelui, ci sa promoveze masurile anti-criza. In schimb, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a vorbit in permanenta despre necesitatea coagularii Opozitiei pentru inlaturarea lui Traian Basescu din functia de sef al statului. „Chestiunea cu ACD – PSD are un obiectiv imediat: schimbarea in martie a actualei guvernari. Si se poate ajunge pana la suspendarea presedintelui. Acesta e obiectivul imediat. Daca nu se reuseste lucrul asta, cred ca o sa avem o problema, daca nu reusim acum, in primavara, treaba asta. Dupa ce reusim treaba asta, sigur ca putem sa discutam si despre alegeri anticipate si la parlamentare, si peste tot”, a explicat Constantin, citat de agentia Agerpres.

Dupa ce a vorbit de prioritatea suspendarii, presedintele PC a precizat ca viitoarea Alianta PSD – ACD nu trebuie sa comunice electoratului acest scop, ci sa marseze la nivel declarativ pe masurile anti-criza. „E foarte greu sa vii in fata electoratului sa spui: «Fac alianta ca sa-l suspend pe presedinte. Fac alianta ca sa-mi impun masurile». Va spun ca se discuta foarte serios care sa fie prima masura. Important este sa facem majoritatea. La nivelul discursului politic nu o sa spunem niciodata: «Avem obiectivul de a-l suspenda prima data pe presedinte»”, a declarat presedintele PC.
Declaratiile acestuia vin in contradictie cu cele ale lui Dan Voiculescu, care in nenumarate randuri a solicitat public suspendarea presedintelui Traian Basescu din functie.
In iulie 2010, Voiculescu a depus la Biroul Permanent al Senatului o propunere de suspendare a presedintelui statului. El vorbea atunci despre necesitatea suspendarii lui Traian Basescu pentru ca „promoveaza masuri anti-sociale si ilegale”.
La sfarsitul anului 2010 Voiculescu a facut demersuri serioase pentru coalizarea partidelor din Opozitie pentru un scop final: suspendarea presedintelui. „Actuala coalitie de guvernare este foarte fragila si poate fi rasturnata. Cred ca pana la 1 februarie vom avea miscari in interiorul Parlamentului, ce vor crea o noua majoritate parlamentara, care, conform teoriei mele, va trebui sa-l suspende pe presedinte”, declara Dan Voiculescu in noiembrie.

Adauga un comentariu