Eveniment-Social

Noua ani de interventii ale echipajelor SMURD la Iasi

Publicat: 01 mai 2014
1

Azi, 2 mai, se implinesc noua ani de cand a inceput activitatea SMURD Iasi cu masina de terapie intensiva si elicopterul.

Echipajele medicale au avut in maini mii de vieti si au intervenit contracronometru la orice solicitare disperata venita din partea persoanelor care au avut nevoie de ajutor. Membrii echipajelor SMURD au avut la dispozitie aparatura performanta si curajul de a lua decizii care au tinut de viata si de moarte, intr-un timp record. Momentul aniversar nu face decat sa sublinieze succesul interventiilor SMURD in judetul Iasi.

Elicopterul SMURD a reprezentat de cele mai multe ori cel mai rapid mijloc de transport al pacientilor din judetele din regiunea Moldovei la spitalele din Iasi. Un studiu recent la nivel national arata ca SMURD se bucura de un procent de incredere de aproximativ 83%, fata de Ministerul Sanatatii care se afla in coada clasamentului. Sefa UPU-SMURD Iasi, conf. dr. Diana Cimpoesu, a subliniat faptul ca personalul se afla intr-un proces de formare continua si ca totul se bazeaza pe disciplina.

Adauga un comentariu