Local

Noua ani de puscarie pentru un pensionar iesean!

Publicat: 03 oct. 2019
1

Un barbat în vârsta de 66 de ani, din comuna Belcesti, judetul Iasi, a fost pedepsit de catre magistrati, dupa ce a fost acuzat ca si-a omorât nevasta.

Curtea de Apel Iasi a respins ieri apelul formulat de Vasile Mustea la sentinta emisa de Tribunal. Sentinta este definitiva. Initial, Vasile Mustea a fost condamnat la noua ani de temnita, pentru comiterea infractiunii de omor asupra unui membru al familiei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi au precizat faptul ca, la începutul anului 2019, individul si-ar fi ucis sotia.

Vezi si: EXCLUSIV! CRIMINAL la doar 17 ani! Avem numele celor care l-au ucis pe padurar! A avut doi complici

Conform anchetatorilor ieseni, Vasile Mustea si-a ucis sotia în vârsta de 67 de ani cu un cutit. Asadar, spun procurorii, Mustea s-a certat cu sotia si, într-un exces de furie, i-a aplicat acesteia o lovitura de cutit sub clavicula. Lovitura a fost una puternica, iar, din cauza ranii, femeia nu a supravietuit.

La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei, chiar daca a afirmat ca nu îsi aduce aminte cu exactitate ce a facut. Oamenii legii au stabilit ca tragicul incident a avut loc pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan. Autoritatile au fost anuntate despre crima printr-un telefon la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112. La fata locului s-au deplasat echipaje medicale si ale Politiei.

Individul a fost retinut si, ulterior, dus la Institutul de Psihiatrie "Socola", din Iasi, pentru efectuarea unei expertize, în asa fel încât specialistii sa determine daca acesta a avut sau nu discernamânt în momentul comiterii faptei. Mai apoi, Mustea a fost arestat preventiv de catre judecatori, pentru 30 de zile.
 

Comentarii
  • La noi la Liteni dansam la nunta cu cutitu in gura iar formatia cinta prin copaci .
    Daca un Belcestian ne calca satul noi il botezam ,batem la el ca la fasole .
    Intrebati-l pe Brijbor cum face legea clanul Cazacilor .

Adauga un comentariu