Social

Nouă blocuri din Paşcani fără căldură. Situaţia cea mai dificilă la căminele din zona Vatra şi ITP

Publicat: 18 oct. 2011
Calorifele mai multor păşcăneni care sunt racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire au toate şansele să rămână reci în această iarnă. Cele mai mari probleme se înregistrează la căminele ITP, Remar, P4 şi C6 unde datoriile acumulate sunt foarte mari.

„Aceste cămine au fost notificate din vară să-şi rezolve problemele. Avem organizate comisii împreună cu locatarii să vedem dacă îi putem debranşa pe cei rău platnici care sunt majoritari. Situaţia este mai delicată pentru că instalaţiile nu pot fi debranşate decât din apartamente. Este greu să intrăm chiar şi cu hotărâri judecătoreşti. Sunt multe camere de cămin închiriate, nu mai găseşti proprietarul”, ne-a spus directorul RAGCL, Georgeta Sandu.

La sistemul centralizat de încălzire mai sunt 4.600 de abonaţi în municipiu. Mulţi dintre păşcăneni şi-au montat în apartamente centrale termice. Sunt scări de bloc care au ţevile sparte la subsol, iar locatarii trebuie să se ocupe de acest lucru pentru a putea primi căldură. Blocurile unde sunt astfel de probleme sunt S2b, S29d, B18b, C20a, D2b.

„Mai avem câteva probleme la unele blocuri în care subsolurile sunt inundate şi sunt defecţiuni. Depinde şi de interesul clienţilor. Facem tot posibilul ca toate blocurile în care noi mai avem clienţi să primească căldură cât mai repede. Când vine frigul ne aducem aminte că avem probleme. Până la sfârşitul lunii aşteptăm clarificarea preţului de facturare, a cuantumului ajutoarelor de stat şi locale dacă se va hotărî acest lucru”, ne-a declarat directorul RAGCL Georgeta Sandu.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit