News Flash:

Noua Lege a Asociatiilor de Proprietari da batai de cap municipalitatii

28 Iulie 2007
2441 Vizualizari | 0 Comentarii
• Reprezentantii municipalitatii, dar si cei ai asociatiilor de proprietari au sustinut ca noua Lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari le da batai de cap deoarece este greu de descifrat, nu este prea explicita • "Mai sunt pasaje din lege pe care nu le inteleg, dar voi apela la sprijinul Serviciului Asociatiilor de Proprietari", a spus Cornel Luca, administrator al Asociatiei de Proprietari bloc SA3 din cartierul iesean Dacia
Reprezentantii municipalitatii au sustinut ca noua Lege privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari le da batai de cap deoarece nu este explicita. Aceeasi nedumerire o au si administratorii asociatiilor de proprietari. Prin acest act normativ care inlocuieste Hotararea de Guvern 400/2003 se ofera mai multa raspundere presedintelui de asociatie si Adunarii Generale a Proprietarilor, dar scad competentele administratorilor. Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care obtine cel mai mare numar de voturi din partea membrilor Comitetului Executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv, ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor in cadrul Adunarii Generale. Presedintele reprezinta asociatia in derularea contractelor cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui locatar care nu si-a indeplinit obligatiile faat de asociatie. In acelasi timp, pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii Comitetului Executiv, inclusiv presedintele, raspund personal sau solidar, dupa caz, in fata legii, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat. "Noua Lege a Asociatiilor de Proprietari este mult mai complexa, dar si neexplicita in unele contexte. De exemplu, la Art. 55. «Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu sau la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari». Nu vad de ce este implicat Consiliul Judetean si ce poate face. Am trimis un e-mail la Bucuresti pentru a primi lamuriri", a declarat Ciprian Chirita, seful serviciului Corp Control Primar din cadrul municipalitatii iesene. Si reprezentantii asociatiilor de proprietari sunt nedumeriti de noua lege. "Intr-un fel este bine ca noua lege obliga locatarii sa-si reabiliteze blocurile mai ales acolo unde au bulina. Parerea mea este ca dupa ce aceasta lege va fi aprobata, foarte multi administratori, presedinti de asociatii si cenzori vor renunta la functiile lor deoarece noua lege este prea riguroasa. Vom vedea ce se va intampla. Mai sunt pasaje din lege pe care nu le inteleg, dar voi apela la sprijinul Serviciului Asociatiilor de Proprietari", a spus Cornel Luca, administrator al Asociatiei de proprietari bloc SA3 din cartierul iesean Dacia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013079 (s)