Secretele istoriei

Noua Ordine Mondiala dorita de Hitler poate deveni realitate

Publicat: 09 mai 2013
3
Visul cel mai mare al lui Hitler a fost acela de a schimba fata intregii Europe prin introducerea unei noi ordini mondiale.
Pentru ca imaginea completa sa prinda contur si visul “dementului” Hitler sa fie pe deplin inteles, nemtii doreau o Europa unita, un organism supranational unic in care fiecare tara membra sa se bucure de o oarecare autonomie, frontierele urmau sa fie desfiintate pentru ca sinteza economica sa se realizeze si implementarea unui sistem de exercitare a controlului asupra economiei diverselor state pentru evitarea concurentei, dar si a supraproductiei. Acestea erau elementele cheie pe care regimul lui Hitler dorea sa se impuna in noua Europa. Oare nu exista nicio similitudine intre ceea ce insemna in prezent UE si ceea ce isi dorea Hitler acum mai bine de 70 de ani?
Joseph Goebbels, ministrul propagandei in Germania nazista era de parere ca popoarelor din noua Europa trebuie sa li se acorde un grad mai mare de libertate politica si economica pentru ca astfel rotitele economice se pot invarti la capacitate maxima si Germania va avea de castigat. Ideea de asuprire probabil ca a fost inventata si aruncata asupra nemtilor doar pentru a denatura adevarul. Mai mult de atat, planurile de integrare ale tarilor cucerite de Hitler erau atat de simple si trebuiau facute pe etape, cam la fel cum s-a intamplat si in cazul tarilor care au aderat la UE.
Integrarea trebuia facuta pe sapte grupe:
1. statele din Peninsula Iberica
2. Franta si Belgia
3. Germania, Danemarca, Polonia, tarile baltice, Slovacia, Cehia, Elvetia
4. Italia, Croatia, Albania, Serbia, Grecia
5. Marea Britanie
6. Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda
7. Ungaria, Romania, Bulgaria, Ucraina, Crimeea si Belarus
Dupa ce integrarea era efectuata, Europa era impartita in trei mari zone: grupul latin (in care erau prevazute Franta, Belgia, Italia, tarile din Balcanii Occidentali, Grecia, Peninsula Iberica, Insulele Britanice), grupul germanic (Germania, tarile scandinave, tarile baltice) si grupul slav/oriental. Conform conceptiei pe care o aveau germanii la inceputul anilor ’40 ai secolului trecut, cel de-al treilea si ultimul pas spre crearea UE era nasterea unei uniuni politice cu mentinerea autonomiilor regionale si realizarea unui plan comun de cooperare in Africa de Nord.
Fiecare grup avea rolul sau, iar cel mai ciudat este ca grupul slav/oriental, din care ar fi facut parte si Romania, era destinat doar ca sa serveasca Germania pe plan economic. Aceasta era reala piata de desfacere, unde surplusul, dar si produsele indezirabile erau aruncate, dar in acelasi timp, acest grup muncea doar pentru Germania.
Uluitor este faptul ca dupa 68 de ani de la terminarea razboiului visul lui Hitler este aproape implinit. Europa unita exista, control asupra economiilor stratelor membre se exercita, tari precum Romania si Bulgaria au fost integrate doar pentru a deveni piata de desfacere, granitele intre anumite tari nu mai exista si intreaga Europa munceste pentru Germania.
Mai mult de atat, o alta asemanare impresionanta este ceea ce numim astazi Carta Europei. Aceasta constitutie a fost realizata pentru prima data de Goebbels in 1943, cand a anticipat nevoia unui set de legi aplicabile pe intreg continentul. Dupa ce Goebbels a prezentat noua constitutie ministrului de externe Joachim Ribbentrop o disputa s-a nascut intre cei doi. Ribbentrop i-a reprosat lui Goebbels ca Europa nu are nevoie de asa ceva, in timp ce Goebbels i-a replicat ca va veni ziua in care Europa o sa aiba nevoie de asa ceva. Si iata ca dupa 70 de ani politicienii europeni se gandesc sa implementeze Carta Europei in toate tarile membre.
Uniunea Europeana din ziua de astazi se muleaza perfect pe viziunea unui om care a fost numit nebun atunci cand si-a expus parerea. In acest fel, nici Al Doilea Razboi Mondial nu isi mai regaseste rostul si moartea a milioane de oameni a fost inutila pentru ca intr-un final am ajuns sa-i indeplinim visul lui Hitler.

sursa:efemeride.ro 

Adauga un comentariu