Eveniment-Social

Noua piata, deschisa oficial! Iata unde isi vor face iesenii cumparaturile

Publicat: 04 oct. 2015
1

@ Iesenii au, oficial, o noua piata @ Acestia sunt asteptati la fiecare sfarsit de saptamana în parcarea Prefecturii @ Produsele expuse aici sunt de cea mai buna calitate

Ieri, o noua piata a fost inaugurata si data spre folosinta iesenilor. La fiecare sfarsit de saptamana, acestia pot gasi aici produse naturale, majoritatea bio, puse la vanzare de producatori adunati din toate colturile judetului Iasi. Mai exact, „Piata de Duminica” a fost deschisa oficial. La taierea panglicii au asistat oficialitati din cadrul administratiei publice locale, printre care primarul Mihai Chirica, prefectul Dan Carlan si vicepresedintele Consiliului Judetean, Alin Aivanoaiei.

Iesenii au manifestat un real interes pentru aceasta initiativa si au fost prezenti în numar mare înca dinaintea momentului festiv care a marcat practic deschiderea acestei piete. Produsele care au avut cel mai mare succes la clienti au fost lactatele. Branza de vaci sau de oi, smantana, laptele sau cascavalul, au disparut de la tarabe într-un ritm ametitor. Au fost de asemenea la mare cautare si produsele din carne, fructele proaspete, dar si mierea sau diversele derivate ale acesteia. Iesenii nu s-au dat în laturi nici de la dulciuri sau de la un pahar de vin natural. Avand în vedere succesul de care s-a bucurat aceasta prima editie a „Pietei de Duminica”, organizatorii vorbesc deja despre prelungirea programului, astfel încat comerciantii sa fie prezenti si sambata în parcarea Prefecturii.

„S-a decis deschiderea acestei piete din doua motive, in primul rand pentru ca ar trebui stimulati si ajutati cat mai mult producatorii autohtoni, cei din Judetul Iasi, si în al doilea rand, iesenii trebuie sa cunoasca calitatea produselor puse la vanzare de catre acesti producatori. Majoritatea acestor produse sunt bio, sunt de foarte buna calitate si ar fi pacat ca iesenii sa nu beneficieze de ele. Sunt foarte placut impresionat sa vad ca la majoritatea standurilor deja s-au format cozi, ceea ce înseamna ca locuitorii municipiului saluta acest proiect. Deja am discutat cu restul organizatorilor si exista probabilitatea ca, de saptamana viitoare, piata sa se deschida de sambata, pentru a le permite clientilor sa se bucure cat mai mult de gama variata de produse”, a declarat Alin Aivanoaiei, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi.

„Piata de duminica” este un concept de sustinere a producatorilor autohtoni, de promovare a consumului de produse locale în randul iesenilor si de aderare la un stil de viata sanatos. Proiectul a fost initiat de Casa Agricola Judeteana (CAJ) Iasi, în parteneriat cu Prefectura, Consiliul Judetean si Primaria municipiului Iasi, institutii care s-au ocupat de baza logistica necesara implementarii. Asadar, iesenii sunt asteptati, în fiecare duminica, în parcarea Prefecturii, pentru a cumpara produse sanatoase de la producatori locali, la preturi cat mai avantajoase.

Comentarii
  • O mai mare tâmpenie nu am văzut! Iașul e plin de piețe, iar noi mai facem una ”deșteaptă foc”, unde să umble cerșetorii și țiganii! Abia s-a reușit să se facă ordine și curățenie măcar în centrul orașului, că acum se strică din ou.

  • Incercati sa nu mai vindeti carnuri cu E-uri si alte kkturi puse in ele, am luat ieri niste carnati si cand m-am uitat acasa, carnea era printre ultimele ingrediente…sunt o gramada de producatori calumea in judet, este si pe Facebook un grup cu produse fara conservanti, fara sa fie stropite cu jdemii de chimicale, recomand prefecturii sa caute pe facebook si sa aduca de acolo producatori calumea…

  • ca locatie este o tiganeala …in centrul orasului ,o idee ff proasta….igiena precara a vinzatorilor dar si a celor care cumpara,in lipsa unor toalete civilizate…nu mai bine deschideati aceasta piata pe esplanada Halei Centrale ??? sau ati facut ca la Popricani ??? va rog nu confundati mediul satesc cu Iasiul…!!!

Adauga un comentariu