Local

Nouă școli din Iași cer suspendarea orelor fizice, după ce s-au infectat cu noul coronavirus trei elevi și șase cadre didactice

Publicat: 29 oct. 2020
Școlile din Iași cer suspendarea cursurilor

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a 3 elevi si a 6 cadre didactice, 9 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU. 

Solicitările de a trece la învățarea online transmise către CJSU. Astăzi, au învățat online 135 de clase și 34 de școli (33 din cauza incidenței îmbolnăvirilor în localitate și 1 din cauza unor elemente de organizare specifică).

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUSPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
ȘCOALA PROFESIONALĂ, TĂTĂRUȘI structura ȘCOALA GIMNAZIALĂ, UDA un cadru didactic 2 Clasa a V-a, Clasa a VI-a
LICEUL TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI ȘI DE CONSTRUCȚII, IAŞI un elev 1 Clasa a X-a A
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, SIREŢEL un cadru didactic 5 Clasa a V-a B, Clasa a VI-a A, 

Clasa a VI-a B, Clasa a VII-a A, 

Clasa a VIII-a B

COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI un elev 1 Clasa a VIII-a F
LICEUL TEORETIC „VARLAAM MITROPOLITUL”, IAȘI un elev 2 Clasa a XI-a A, Clasa a XI-a B
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „PETRU RAREȘ„, HÂRLĂU un cadru didactic 1 Clasa a VIII-a C
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, POIANA structura ȘCOALA GIMNAZIALĂ, FEREDENI un cadru didactic 1 Clasa a III-a
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TITU MAIORESCU”, IAŞI un cadru didactic 4 Clasa a V-a A, Clasa a VII-a A,

Clasa a VII-a C, Clasa a VIII-a A

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „VASILE CONTA”, IAŞI un cadru didactic 5 Clasa a V-a C, Clasa a VI-a B, 

Clasa a VII-a A, Clasa a VIII-a A, 

Clasa VIII-a B

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 29 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 10247 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 288 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3913 au fost externate (cu 54 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 216.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 29 octombrie 2020, sunt ocupate 480 de paturi, din care 46 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 46, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 14 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai sunt libere două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie. 

     In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 126 de paturi: 6 paturi la Spitalul de Pneumologie, 8 paturi la Spitalul de Recuperare, 6 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 3 paturi la Spitalul Militar, 73 de paturi la Spitalul CF Paşcani şi 30 la Spitalul de Boli Infecţioase.

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate toate cele 3 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 24 de bolnavi care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 29 octombrie 2020, un număr de 1826 de persoane se află în izolare, iar 1877 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1437 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 5369 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 9101 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu