Magazin

Noua sfaturi ca sa pari mai destept decat esti!

Publicat: 27 apr. 2012
1
Orice om doreste sa para mai destept atunci cand este inconjurat de colegii de munca sau chiar de simple cunostinte. Problema este totusi timpul, care nu iti permite sa acumulezi atat de multe cunostinte incat sa fii mai destept. Din fericire, exista cateva modalitati prin care sa fii mai destept cu efort minimum. Iata 9 sfaturi care te vor ajuta sa pari mai destept.
Invata cum sa dezbati un subiect pentru a parea destept
Cele mai multe dintre topicurile fierbinti sunt dezbatute de oameni care au prea putine cunostinte despre subiect. Un exemplu bun este incalzirea globala, majoritatea persoanelor o sa-ti spuna ca trebuie sa-ti schimbi obiceiurile pentru a preveni incazirea globala insa foarte putini vor sti ce inseamna „incalzirea globala antropogenica”. Petrece putin timp si invata ce spus expertii despre un anumit topic si repeta vorbele lor. Incearca sa retii cateva nume pentru a-i putea cita.
Imbunatateste-ti vocabularul pentru a parea destept
Cea mai buna modalitate este sa folosesti Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic din care sa inveti zilnic o lista de cuvinte. Nu uita sa memorezi corect pronuntia noilor cuvinte si fraze.
Cunostintele din domenii mai putin abordate te fac sa pari mai destept
Prin acumularea de cunostinte intr-un domeniu mai putin cunoscut nu vei avea ocazia sa intalnesti prea multe persoane care sa stie ceea ce cunosti tu. Acest lucru inseamna ca poti sa poti vorbi ore in sir, sa faci cate greseli vrei, nimeni nu-si va da seama de ele, iar tu vei fi vazut drept un geniu. Spre exemplu ai putea petrece ceva timp citind despre dinastiile egiptene. Nu vei intalni prea multi experti in domeniu.
Cunostintele generale te fac sa pari mai destept
Acest lucru poate fi foarte usor de facut. Nu trebuie decat sa cumperi o carte si sa memorezi o pagina in fiecare seara inainte de a merge la culcare. In scurt timp vei stii atat de multe incat nici un priten n-o sa stea in fata la dezbaterile din fata unui pahar, vineri seara.
Pentru a parea mai destept pune intrebari
Cel mai bine este sa pui intrebari al caror raspuns il stii. Cand discuti cu o persoana care, evident, stie prea putine despre subiectul abordat ii poti pune intrebari care il vor pune in dificultate. Iar daca ai parte si de audienta lucrurile sunt cu atat mai bune. Insa nu intinde prea mult coarda daca persoana respectiva isi arata slabiciunea.
Romanele clasice te pot ajuta sa pari mai destept
Nu inseamna neaparat ca trebuie sa le citesti. Titlurile sunt suficiente pentru a impresiona pritenii si cunostintele. In plus, poate ca unele dintre aceste titluri te vor intriga si vei ajunge sa le citesti asa ca vei deveni cu adevaat mai destept.
Si filmele te pot face sa pari mai destept
Priveste cateva filme clasice, atat bune cat si proaste. O persoana care poate face diferenta dintre ele si stie ce argumente sa foloseasca pentru a-si sustine punctul de vedere poate parea foarte inteligenta.
Foloseste cuvintele pe care le stii pentru a parea mai destept
Nimic nu atrage atentia mai mult decat folosirea unor cuvinte in mod gresit. Ramai la ceea ce cunosti. Daca abia ai invatat anumite cuvinte, nu le folosi daca ai uitat cum se pronunta sau nu esti sigur de semnificatia lor. Este adevarat ca daca inveti cuvinte noi vei gandi mai mult si, in plus, vei putea comunica mai bine. Insa, ai grija cum folosesti aceste noi cuvinte.
Ramai tacut si vei fi perceput ca destept
Cu cat spui mai putine, cu atat sansele de a gresi sunt mai mici. Nu uita sa zambesti si sa incuviintezi din cap.
Comentarii
Adauga un comentariu