Magazin

Noua SIDA! Parazitul care a infectat deja peste 300.000 de persoane

Publicat: 09 nov. 2014
1

Peste 300.000 de americani sunt deja infectati cu Kissing bug, boala sarutului, pe care, in ciuda pericolului pe care il reprezinta, unitatile medicale nu efectueaza teste de depistare, multe dintre cazurile de infectare ramanand necunoscute, s-a anuntat la congresul anual al Societatii Americane pentru Boli Tropicale.

Boala Chagas este o parazitoza tropicala cu o incidenta frecventa pana acum doar in tarile din America Centrala si de Sud. Numita NOUA SIDA, din cauza modului asemanator de manifestare, asimptomatic, este determinata de infectia cu Trypanosoma cruzi.

Citeste si DOSAR PENAL in cazul infectarii in masa cu HIV din Segarcea

Parazitul se transmite prin intermediul unei insecte hematoface, care inteapa gazda umana si care lasa fecale langa locul intepaturii. Prin scarpinare se va contamina leziunea produsa de intepatura cu parazitul prezent in fecalele insectei. Astfel, parazitul intra in organism unde isi incepe replicarea si ajunge sa invadeze intreaga gazda.

Citeste si Moartea unui tanar infectat cu HIV a bagat o comunitate intreaga in SPERIETI!

Simptomatologia bolii este foarte variata, in functie de stadiul de infectie si de imunitatea gazdei: febra, oboseala, dureri, iritatii ale pielii, diaree si stare de voma. Primele semne vizibile se remarca in zona pleoapei – leziuni ale pielii sau o umflatura de culoare violacee.

Citeste si Bilant infiorator al epidemiei de Ebola: peste 4.000 de morti. Mai mult, numarul de cazuri se

Unii pacienti au doar semne locale, in timp ce altii dezvolta afectiuni cronice foarte grave. Cel mai adesea sunt atacate organele vitale, in principal inima, creierul si sistemul digestiv, ducand la aparitia malformatiilor cardiace, tulburarilor functionale nervoase si visceromegaliilor.

Mortalitatea este determinata in principal de insuficienta cardiaca congestiva sau de trombembolismul pulmonar.

Citeste mai multe  pe jurnalul.ro

Comentarii
  • Boala sărutului este mononucleoza infecţioasă, nicidecum boala Chagas. „Kissing bug” este de fapt o insectă prin a cărei înţepătură este răspândit în sânge parazitul respectiv.

Adauga un comentariu