Titlurile zilei

Noua șoferiță de la CTP Iași a produs un accident chiar în a doua zi de lucru! În urma impactului, o familie a rămas fără vacanța de vis. Victima: „Nu cred că are ce căuta pe stradă!”

Publicat: 26 iul. 2021
Noua șoferiță de la CTP Iași, la volanul autobuzului, cu flori pe cap și victima accidentului, Alina Pogor, precum și mașina lovită de autobuz
Maria Nacu, noua șoferiță de la CTP Iași, a acroșat o mașină parcată

O familie din Iași a pierdut o vacanță de vis după ce o șoferiță începătoare de la CTP Iași i-a acroșat mașina, sâmbătă, 24 iulie 2021. Maria Nacu era în cea de-a doua zi pe traseu, după ce abia își luase permisul categoria D, iar, într-un moment de neatenție, a lovit o mașină parcată. Autoturismul aparținea unei familii din Iași care plănuia să plece în Grecia în acea seară

Maria Nacu, noua șoferiță de la Compania de Transport Public (CTP), a distrus vacanța de vis a unei familii din Iași. Într-un moment de neatenție, șoferița le-a strivit ieșenilor mașina cu care plănuiau să plece în Grecia. Accidentul s-a produs sâmbătă, 24 iulie 2021, în jurul orei 15:00. Alina Pogor, proprietara mașinii, trebuia să plece în acea seară către Grecia, unde avea plănuită o vacanță. Autoturismul marca Mitsubishi era parcat pe bulevardul Dacia, din municipiul Iași, în apropiere de capătul de linie din acea zonă. Maria Nacu era abia în cea de-a doua zi de lucru ca șofer la CTP Iași, iar, într-un moment de neatenție, a acroșat autoturismul parcat.

„Mașina mea era parcată pe bulevardul Dacia, iar autobuzul a acroșat-o. Un martor mi-a spus că șoferița a mai oprit o dată, după stație, pentru a mai lăsa un călător să urce. Ea și reprezentanții CTP susțineau că au evitat o mașină care a intrat în depășire. Noi trebuia să plecăm sâmbătă seară în vacanță. Trebuia să plecăm cu mașina! Din punctul meu de vedere, această șoferiță este insuficient pregătită. Au văzut și alți martori cât de prost lua curbele prin oraș. Nu știu dacă ea chiar era supravegheată în acele momente. Nu cred că are ce căuta pe stradă! Cel mai probabil, ea nu a respectat niște proceduri. Din păcate, eu nu voi putea folosi mașina timp de aproximativ o lună”, a declarat Alina Pogor, victima accidentului.

Conducerea companiei ieșene a explicat situația

Directorul CTP Iași a explicat pentru cotidianul „BZI” cele întâmplate și susține că noua șoferiță își va continua activitatea în cadrul companiei. Acesta a adăugat că o va susține în continuare și o va ajuta. Se pare că motivele care au dus la producerea accidentului au fost emoțiile și lipsa de experiență ale șoferiței, care se afla alături de mentorul său. Maria Nacu conducea autobuzul de pe traseul 36, care circulă pe ruta Dacia – Breazu.

„A fost un accident minor. Trebuie să ținem cont că șoferul este începător, iar emoțiile și lipsa de experiență și-au spus cuvântul. Bine că nu a fost nimic grav și că toată lumea este bine. Mașinile se repară. Totul s-a rezolvat amiabil. Noi o vom încuraja în continuare să facă această meserie și îi suntem alături. Trebuie doar să mai învețe și să fie mult mai atentă. Dacă ea vrea, noi îi putem da câteva zile în plus cu mentor pentru a se putea acomoda și pentru a mai căpăta experiență”, a declarat Cristi Stoica, directorul CTP Iași.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, reporterii au prezentat cazul unui șofer CTP care a produs un tragic accident în municipiul Iași. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a nenorocit o tânără pe o trecere pentru pietoni.

Prima zi pe traseu a Mariei Nacu

Maria Nacu are 49 de ani și este cea de-a doua femeie-șofer de autobuz din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași. Vineri, 23 iulie 2021, a fost prima zi de lucru a Mariei. Femeia a fost în tura de dimineață și, alături de mentorul ei, Marcel, a reușit să ducă la capăt 3 curse. Conducerea companiei a avut atât de multă încredere în ea încât, din prima zi, i-a încredințat cel mai lung traseu din municipiul Iași.

Aceasta lucrează în cadrul companiei din anul 2017, când a început ca dispecer. După desființarea posturilor, Maria și-a dorit să rămână în companie și a intrat pe postul de controlor. După câteva zile, femeia a realizat că această meserie nu i se potrivește și a vrut ceva mai mult. Maria Nacu și-a dorit să urce o treaptă mai înaltă în companie și a început cursurile școlii private de la CTP Iași, pe care le-a absolvit cu succes. Mentorul său, Marcel, a avut doar cuvinte de laudă la adresa Mariei și a încurajat-o toată ziua.

Comentarii
 • Directorul asta trebuie dat afara pentru afirmația făcută, dacă ați scris corect!
  Aici este vorba de viața multor oameni, nu de tabla de pe autovehicule!

  Dacă un director al transportului in comun gândește așa prost, înseamnă că se încurajează uciderile produse în accidente de circulație!

 • Permise de conducere obtinute pe shpaga!
  DRPCIV ul si examinatorii lui penali cresc rata mortalitatii prin accidente rutiere!
  Ce demonstratie mai clara doriti?

 • Nu se vad bine marcajele. Si o poza de ansamblu sa vedem zona unde a fost produs accidentul nu este furnizata. Nu se vede prea bine daca nu cumva masina nu era parcata de asa natura încât sa jeneze putin traficul. Cat timp parchezi „pe bulevard” sa te astepti ca oricand sa te trezesti cu masina atinsa datorita volumului mare de trafic si datorită vitezelor. Inca sper la ziua in care lumea va parca in parcarile special amenajate si nu pe bulevard ca boss-ul

 • Bai fraierilor indiferent cum e parcata o mașina un șofer talentat nu o acroșează! Femeia asta cred ca tb sa mai exerseze dar eu cred ca e cam in vârsta pt o așa meserie!

 • Se cere experienta în transportul călătorilor, una e sa conduci o mașină mica alta e sa cari 100 de oameni.. Nota 2 celor ce au permis acestei doamne sa urce la volan.

 • Si unde sa faci experienta? E inca in pregatirea mentorului si faptul ca a trecut prin examenul de cat d si atestat inseamna ca e pregatita sa conduca un autobuz. Nimeni nu vrea sa se intample un accident si la cat de aglomerat e Iasul soferii de autobuz ar trebui felicitati la cate accidente evita zilnic, la 8-9 ore in spatele volanului . Bafta si drum intins doamnei sofer in continuare.

 • Directorul CTP Iasi a scris un comentariu (26 iulie, 9.55 am, cu un limbaj de Mahal,celalalt sofer despre care se zice ca a accidentat o fata de 15 sau 16 ani(care era si baut )nu au curaj sa zica nimic?sunt soferi care au limbaj urat mai ceva ca tiganii de Pacuret. 🤦‍♀️😡😡

 • Măi directore, măi! Tu ești întreg la cap?Deci așteptăm după mintea ta un accident mortal al acestei femei la volanul unui mastodont de autobuz și apoi mai vedem. Da nu ți e rușine?

 • De fecare data cand vin l-a Iasi m-a dau cu autobusul, e frumos si n-oi nu avem. Dar nici-o data cand i-l conduce o fimeie. A facut acident, o s-a plateasca toata veata.

 • Pai mai omule tu daca trebuia sa pleci cu masina si o gasesti lovita ce ai face in locul ei…a-ti angajat toate scusurile la CTP ,femeia asta ii sta mai bine la cratita decat sa conduca toate panaramele sunt soferi

 • Mark Vasluianu, un bouț o fătat o văcuță (adica mă-ta). Pe ta-tu îl cunosti sau au fost mai multi boi cînd mă-ta era la păscut? (Adica la stradă la produs)

 • Mai fraierastenilor nati inteles ca vor sa arate ca promoveaza femei etc…is niste ordinari ca si doamna cu stelute pe cap…pai asa se face transport persoane…de la controlor direct in dita autobuzul futuva n gura de …mentori ! Pai pe vremea mea nu aveai voie sa treci la transport persoane(categoria D) daca nu aveai in,,spate” 4-5 ani de C( transport marfa)….de asta sant atatea catastrofe pe strazi….in wekend au ,,crapat” 26 de românași!!

 • Cum sa dai unei începătoare cel mai lung traseu??care e idiotul ce a luat decizia asta?cum a trecut traseul șoferița??cred ca mentorul o „parleste”oe șoferiță!

 • Cum sa ii dai cel mai lung traseu unei începătoare??cum a luat traseul??și x ar vrea sa zboare cu avionul?pfff…care e idiotul cce a luat asemenea decizie??dacă cretina asta ii calca copilul….???treaba e sigura mentorul o fute oe șoferiță!😁😄

Adauga un comentariu