Eveniment-Social

Noua stagiune a Ateneului din Iasi va avea in deschidere trei evenimente extraordinare

Publicat: 05 oct. 2016
1
Prima jumatate a lunii octombrie se anunta bogata in evenimente culturale la Ateneul din Iasi. Stagiunea 20162017 se va deschide oficial sambata, pe 8 octombrie, in cadrul unei ceremonii fastuoase. Asteptarea s-a incheiat, Sala Mare de spectacole a Atenului din Iasi a fost renovata si este pregatita pentru spectacole pe masura. Suntem convinsi ca publicul va fi impresionat nu numai de aspectul impunator al Salii Mari, dar si de celelalte schimbari ce au avut loc la Ateneul din Iasi. De la ora 18.00, in Foaierul Ateneului va avea loc expozitia de fotografie “Emotii din Iasi…” ce poarta semnatura fotografului Andrei Cucu. In plimbarile lui prin oras, fotograful iesean a reusit sa surprinda prin intermediul obiectivului emotiile trecatorilor provocate de locurile mai mult sau mai putin cunoscute, dar incarcate cu povesti, de culorile diminetii sau ale serii. “O expozitie a Iasului vazut de sus. Un Iasi al pasilor”.

Citeste si: Spectacol cu casa inchisa la Ateneul Tatarasi. In prim-plan este maestrul Florin Piersic

Incepand cu ora 18.30, se va dezveli placa comemorativa Radu Beligan, in onoarea caruia va fi numita Sala Mare de spectacole a Ateneului din Iasi. Actrita Lamia Beligan, fiica maestrului, invitata de onoare a acestui eveniment, va tine un discurs in prezenta oficialitatilor iesene. Cel mai iubit actor roman al tuturor timpurilor va sustine, incepand cu ora 19.00, un spectacol de zile mari: “ Florin Piersic… Pur si simplu!”. Va fi, asa cum spune chiar marele actor, “un rendez-vous, o intalnire de dragoste” cu publicul iesean.

Citeste si: Expozitie superba de fotografie la Ateneul Iasi! Sunteti invitati sa va conectati vizual cu o lume desprinsa din povesti

Duminica, 9 octombrie, de la ora 19.00, iubitorii de teatru sunt asteptati la o intalnire tempestuoasa cu personajele lui Caragiale din „O noapte furtunoasa”, in regia prof. univ. dr. Bogdan Ulmu. „Un titlu foarte cunoscut, un text montat atat de des, dar care totusi reuseste sa surprinda si sa umple salile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat si pestrit al personajelor, spectacolul „O noapte furtunoasa”, in regia domnului Bogdan Ulmu surprinde cu dibacie decrepitudinea mahalalelor bucurestene. Caragiale, in contextul teatral actual, se afla la granita dintre inovatie si aberatie. Inovatia regizorala implica o buna cunoastere si un studiu aprofundat al operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu, iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abunda in inovatii. Cat noroc ca acest text a incaput din nou pe mainile domnului Bogdan Ulmu. Cu siguranta montarea sa, plina de surprize, va genera opinii furtunoase”. (Erica Moldovan, actrita)

Citeste si: Capitala Moldovei vazuta de sus, intr-o expozitie de fotografie inedita, la Ateneul Iasi

Biletele au fost puse in vanzare la urmatoarele preturi : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenti, pensionari, someri si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, sau direct de la casieria Ateneului, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00 – 16:30, sau cu o ora inaintea inceperii spectacolului.
Adauga un comentariu