National

Noua tactică a restaurantelor de a face faţă inflaţiei. Clienţii sunt multumiţi

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua tactică a restaurantelor de a face faţă inflaţiei. Clienţii sunt multumiţi
Noua tactică a restaurantelor de a face faţă inflaţiei

Unele restaurante, printre care şi cele mai mari lanțuri de fast-food, au găsit o metodă inedită de a face față inflației și pentru a nu mai mări prea mult preţurile la mâncare, dar şi pentru a păstra clienții. Ideea a fost primită bine de toată lumea.

În timp ce inflația este într-o continuă creştere, cantitatea porțiilor de mâncare scade. Unele restaurante, printre care şi cele mai mari lanțuri de fast-food, au decis chiar să elimine sucul din meniuri, în timp ce altele reduc din gramajul porțiilor.

Antreprenorii spun că este o soluţie pentru a nu mări şi mai mult preţurile

Antreprenorii spun că este singura modalitate de a nu mări și mai mult prețurile din cauza inflației, dar este și o metodă pentru a păstra clienții.

Anul trecut, o porție de cartofi copți de 250 de grame costa 6 lei şi 50 de bani. Acum această cantitate are preţul de 7 lei.

În schimb, o diferență mai mare vedem la friptura de pui. Dacă anul trecut porția de 220 de grame era 11 lei, acum o porţie de 200 de grame ajunge la 14 lei.

În contextul scumpirilor generale, cele mai mari lanțuri de restaurante fast-food au decis să scoată sucurile din meniuri. Soluţie care suplinește scumpirea meniului în sine.

„Deja sunt câteva lanțuri care au implementat aceste tipuri de meniu, care conțin doar sandviș plus cartofi”, spune Christian Casian, reprezentant firmă de curierat mâncare.

„Clienții sunt mulțumiți şi cred că este, cât de cât, ok şi vânzările au crescut”, spune Ana, bucătar.

Clienții doresc micșorarea porțiilor de mâncare pentru a nu plăti mai mult

Întrebați dacă preferă un preţ mai mare sau o porție mai mică, majoritatea oamenilor preferă o doua variantă.

„După părerea mea, ar trebui să micșoreze porția”, spune o femeie.

„Eu, dacă vreau să fac economie prefer o porție mai mică şi să plătesc mai puţin”, mai spune cineva

„Să se micșoreze cantitatea, având în vedere şi gradul de obezitate în rândul copiilor”, mai recomandă o persoană.

Şi guvernatorul BNR susţine că, în ultima perioadă, se poate observă o temperare a consumului. Mugur Isărescu crede că în al doilea semestru această scădere a consumului se va simţi şi mai mult.

Adauga un comentariu