International

Noua Zeelandă a concediat ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noua Zeelandă a concediat ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 13 mai 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42041 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 15 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă)

Decizie șocantă luată de statul din Pacific. Noua Zeelandă a concediat ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid. Autoritățile au impus tuturor angajaților de la vamă să se vaccineze până la sfârșitul lunii aprilie.

Chiar dacă vaccinarea nu este obligatorie, în luna februarie, premierul Jacinda Ardern anunțase că cei din prima linie care nu își vor face vacinul vor fi mutați în alte poziții.

Noua Zeelandă a concediat ofițerii vamali care au refuzat vaccinarea anti-Covid

Nouă ofițeri vamali din Noua Zeelandă care au refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19 au fost concediați. Statul din Oceanul Pacific a cerut ca toți angajații de la vamă să fie imunizați până la 1 mai.

În luna februarie, premierul Jacinda Ardern a anunțat că guvernul său nu va face vaccinul obligatoriu pentru personalul din prima linie, însă a pus o altă condiție: toți cei care refuză să își facă vaccinul anti-Covid vor fi mutați în alte poziții.

Cu toate acestea, având în vedere că pentru cei nouă lucrători vamali nu s-au găsit alte poziții pe care să fie mutați, au fost concediați.

„Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să părăsească locul de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei”, a transmis un oficial al Agenției vamale.

Potrivit aceleiași sursei, agenția a discutat toate opțiunile cu personalul de la începutul lunii martie și le-a transmis că „opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă”. Agenția a explorat și opțiunile de redistribuire în cadrul serviciului public mai larg.

Aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie care trebuia să fie vaccinat a primit prima doză, iar 85% au primit a doua doză de vaccin.

Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai.

În aprilie, Forțele de Apărare din Noua Zeelandă au amenințat și ele că vor concedia membrii serviciului care refuză să primească vaccinul împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, sindicatele din Noua Zeelandă s-au pronunțat împotriva vaccinării obligatorii și susțîn că personalul de frontieră nevaccinat „ar trebui redistribuit, iar drepturile lor de muncă trebuie protejate”.

O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID

Bonnie Jacobson, o femeie din New York, Statele Unite, a refuzat să se vaccineze fiincă vrea să rămână însărcinată. Femeia și-a exprimat îngrijorarea că serul i-ar putea afecta feritilitatea, așa că a decis să nu facă vaccinul anti-COVID. Nu se aștepta însă că refuzul să-i aducă o astfel de problemă.

Femeia a fost dată afară de la locul de muncă pentru că nu a vrut să se vaccineze. Ea lucra ca ospătăriță la Taverna Rewd Hook, iar angajatorul a decis să i concedieze, în plină pandemie.

Femeia se simte nedreptățită, mai ales că nu este împotriva vaccinului. Și-a dorit însă să-l facă atunci când se cunosc mai multe informații cu privire la vaccin și sarcină. Potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenția Bolilor, studii clinice sunt în derulare pentru a stabili care sunt riscurile vaccinului anti-COVID-19 asupra femeilor însărcinate.

Adauga un comentariu