Eveniment-Social

Noul an, deschis cu fast la Politehnica ieseana. Investitii importante anuntate de rectorul Universitatii Tehnice. Proiect amplu pentru Corpul A din Copou – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 sept. 2019

@ Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" din Iasi si-a deschis portile pentru miile de studenti in noul an universitar @ Deschiderea oficiala a avut loc in Aula Magna "Carmen Sylva" a Politehnicii iesene @ Rectorul universitatii iesene a anuntat o serie de investitii fara precedent in perioada urmatoare

Mii de studenti ai Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" au inceput ieri cursurile noului an universitar. Institutia de invatamant superior din Iasi si-a deschis portile pentru studenti nu doar din Iasi sau judetele Moldovei, ci si pentru cursanti din zona Asiei sau  din America Centrala. La deschiderea noului an universitar au fost prezenti si reprezentanti ai mediului academic, dar si ai autoritatilor publice locale, in frunte cu primarul Mihai Chirica, prefectul Marian Serbescu si Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi. La eveniment a fost prezent si Nicolae Hurduc, ministrul Cercetarii si Inovarii, acesta fiind un reprezentant de marca al universitatii iesene.

Vezi si: MESAJ spectaculos al rectorului de la TUIASI: "Cine urmeaza profesiile de inginer sau arhitect va avea o situatie materiala de invidat in Romania" – GALERIE FOTO, VIDEO

"Pentru noi este o zi de bilant, pentru ca astazi vom trage linie pentru rezultatele si actiunile noastre din ultimii ani. Ma refer la faptul ca am avut cel mai mare numar de candidati la admitere din ultimii zece ani si avem cel mai mare numar de candidati care au optat sa ramana studenti in universitatea noastra din ultimii ani, respectiv 3.300 de studenti la ciclul de licenta, 2.200 de studenti la ciclul de master si 160 de studenti la ciclul de doctorat. Cu regret spun ca Ministerul nu a putut sa ne aloce un numar suplimentar de locuri decat la un nivel foarte scazut, circa 80 locuri, desi solicitarile noastre erau de circa 300 locuri pentru licenta si 200 pentru master. In afara de studenti din Romania si din tarile UE, anul acesta avem 300 de studenti din Republica Moldova la ciclul de licenta si 80 master. Pentru tarile din afara UE avem pana in momentul de fata aproape 100 de studenti la ciclul de licenta si cel de masterat. Ralierea universitatii noastre la politica de internationalizare destul de agresiva in sensul bun in ultimii ani, promovata de Consiliul National al Rectorilor si de catre Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, a facut ca numarul studentilor din strainatate sa creasca. Avem studenti din zona Greciei, Frantei sau Italiei. Din tarile non-UE, in afara de cei traditionali din Orientul Mijlociu, am constatat ca avem si studenti din Mexic la master", a mentionat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul Universitatii Tehnice.

Vezi si: Studentii de la UAIC si TUIASI, printre cei mai buni din EUROPA la MATEMATICA – GALERIE FOTO

Noi investitii in universitate. Ce vizeaza conducerea institutiei

"Pornim acum la drum si cu reabilitarea unor cladiri importante din universitatea noastra. Am incheiat in sfarsit si a fost un proces destul de migalos daca ne referim la valoarea lor, cu proiectul legat de reabilitarea corpului A. Este o activitate ceva mai dificila, pentru ca depindem si de Ministerul Culturii, pentru ca este o cladire de patrimoniu. Noi am facut toate demersurile pentru a putea demara acest proiect. Am reusit reabilitarea corpului C de pe Lascar Catargi, in sensul crearii unor noi spatii pentru Facultatea de Electronica, care isi are sediul in acest corp. E o facultate care a crescut foarte mult in ultimii ani. Anul acesta, de exemplu, am fost nevoiti sa blocam admiterea in toamna pentru ca am depasit capacitatea de scolarizare la aceasta facultate", a mai spus rectorul TUIASI. In plus, prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval a facut referire si la reabilitarea caminelor studentesti. "Continuam cu reabilitarea caminelor, ceea ce depinde de noi. Aici ma refer la caminul T6, camin care este in reabilitare si care va fi gata in acest an. Ceea ce nu depinde de noi este ca unul din cele patru camine preluate de Compania Nationala de Investitii se afla inca la stadiul de proiect. Este un moment de bilant si mai putin de inceput", a mai spus rectorul Politehnicii iesene.

Comentarii
  • Un infatuat si un mare mincinos. Investitii zero in mandatul lui, fonduri europene zero si admitere catastrofala la unele facultati cum ar fi Chimia. Cascaval=Pinocchio de Romania.

  • Ce il mai pupati in curuletul destul de mare pe cascaval pane. La fel si Hopulele de la ZDI. Dar acesta am inteles de la voi ca a luat salarii de la Politehnica. Macar s-a ales cu ceva.

Adauga un comentariu