Eveniment-Social

Noul autobuz electric din Iasi s-a stricat pe traseu

Publicat: 03 feb. 2016
1

Autobuzul electric, care a fost introdus in circulatie pe strazile din Iasi la sfarsitul lunii ianuarie, a ramas blocat in timp ce se afla pe traseu. S-a intamplat ieri, in jurul orei 15:00, cand noul autobuz se deplasa pe traseul numarul 28 Dacia – Copou, iar din cauza unei defectiuni tehnice, acesta a ramas pur si simplu blocat in mijlocul drumului. Calatorii care se aflau inauntru au fost coborati si preluati de urmatorul mijloc de transport. La scurt timp, mijlocul de transport electric a fost preluat de echipele Regiei Autonome de Transport Public si tractat la garaj, acolo unde urmeaza sa se stabileasca motivul pentru care autobuzul, adus in probe la Iasi, s-a stricat. Primul autobuz electric adus la Iasi circula pe o noua ruta, calatorii avand posibilitatea de pe 3 februarie de a se deplasa fara a avea nevoie de bilet. Autobuzul electric va efectua curse pe ruta 28 Dacia – Copou si retur. Incepand cu data de 26 ianuarie, la Iasi circula primul autobuz electric din oras. Mijlocul de transport este produs de SOR Libchavy si reprezentanta din Cehia a firmei Cegelec Energies Praga. Aceste firme au trimis autobuzul la Iasi pentru o perioada de probe, mijlocul de transport nefiind in proprietatea RATP sau a Primariei Iasi. „Circula sub statut de proba un autbuz electric ce a fost bine primit de ieseni. L-am adus sa legam toate cartierele, pentru o recunoastere a autobuzului electric, dar si ca iesenii sa se familiarizeze cu astfel de mijloace de transport in comun. Respectam o directiva a Comisie Europene, ce spune ca mijloacele de transport in comun sa fie electrice”, au mentionat reprezentantii Primariei Iasi.

Comentarii
 • Sefu trasport public local: Ba, Dorele,
  Dorel sofer amator: Da, sefu’.
  Sefu trasport public local: Ba, iei autobuzul si cind ajungi in statie undeva pe la misjocul traeului, sa il strici.
  Dorel sofer amator: De ce, mai sefu ?
  Sefu trasport public local: Ba, da bou mai iesti !
  Dorel sofer amator: Ba nu sunt bou, doar un biet sofer nepriceput….
  Sefu trasport public local: Ba, cum mai furam noi combustibil daca nu bagam pe traseu benzinarele ?
  Dorel sofer amator: Aaaa… De ce nu spui asa, sefulica. Roti-mi-ai cucu, zi asa ca sa pot inetelege.
  Sefu trasport public local: Dorele, cind termimi de stricat ai chemi pe bezeisitii sa ne de-a la ziar. Poate ajungem si noi vede.
  Dorel sofer amator: Vede, pe naiba….
  Sefu trasport public local: Ce-ai spus ?!
  Dorel sofer amator: Nimic, sefulica. ( bombane cind iese din birou ) De ce sa fie bine la calatori cind putem sa jecmanim tot ce prindem.

Adauga un comentariu