Eveniment-Social

Noul Consiliu Director al Ligii Studenţilor din Iaşi pentru mandatul 2020-2021

Publicat: 10 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noul Consiliu Director al Ligii Studenţilor din Iaşi pentru mandatul 2020-2021
Noul Consiliu Director al Ligii Studenților din Iași a fost ales

Liga Studenţilor din Iaşi (LS) şi-a ales noul Consiliu Director pentru mandatul 2020-2021. Astfel, preşedintele ales este Maria-Alexandra Druțu din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

Vicepreședinte Educațional este Iulian-Alfred Husac din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Funcţia de vicepreședinte Cultură și Istorie a fost ocupată de Maria Sturzu din cadrul Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Tehnice din Iaşi „Gheorghe Asachi”.

Vicepreședinte Identitate Națională este Silvian-Emanuel Man din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Secretar General a fost aleasă Marcela Asultanei din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Director Imagine, relațîi publice și evenimente: Andreea-Mă̆dălina Ionică̆ din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Director Resurse Umane: Diana-Alexandra Chiraș din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

„Mult succes noii echipe de conducere, tărie și înțelepciune în reprezentarea studențimii ieșene și a idealurilor mișcării studențești românești”, au transmis reprezentanţii Ligii Studenţilor din Iaşi.

Ultima poziţie a Ligii Studenţilor din Iaşi cu privire la studenţii etnici romani

Liga Studenților Iași a solicitat Cabinetului Orban să identifice o serie de măsuri pentru reîntoarcerea la studii, respectiv decazarea din unităţile de cazare a tuturor studenților și elevilor etnici români.

„Cel puțin 83 la sută dintre cetățenii actualei Republici Moldova sunt etnici români. Nu numai că au vocația cetățeniei, dar ei prin drept istoric sunt, de fapt, tot cetățeni ai României și nu îi putem trata drept străini. A impune izolarea pentru cei care vin în special din Basarabia este ca și cum am impune izolarea la trecerea dintr-un județ într-altul. Statul român trebuie să le ofere respect, protecție și să le garanteze respectarea drepturilor lor istorice și constituționale, recunoscându-le și întărindu-le identitatea națională românească”, a declarat Andrei Pricop, vicepreședinte Liga Studenților.

83% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt etnici români

Spre sfârșitul lunii martie a acestui an, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, Liga Studenților Iași (LS IAȘI) a solicitat Executivului condus de Ludovic Orban și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să identifice soluții pentru reîntoarcerea la studii, respectiv decazarea din cămine a tuturor studenților și elevilor etnici români, chiar dacă aceștia sunt în an terminal sau nu.

Tinerii studenți cer ca toți elevii etnici români și studenți, nu doar cei din anii terminali, precum și cei care au în posesia sa un permis de ședere să fie exceptați de la obligația autoizolării la intrarea pe teritoriul României dacă aceștia nu au simptome specifice virusului SARS-COV-2.

„Cel puțin 83 la sută dintre cetățenii actualei Republici Moldova sunt etnici români. Nu numai că au vocația cetățeniei, dar ei prin drept istoric sunt, de fapt, tot cetățeni ai României și nu îi putem trata drept străini. A impune izolarea pentru cei care vin în special din Basarabia este ca și cum am impune izolarea la trecerea dintr-un județ într-altul. Statul român trebuie să le ofere respect, protecție și să le garanteze respectarea drepturilor lor istorice și constituționale, recunoscându-le și întârindu-le identitatea națională românească”, a declarat Andrei Pricop, vicepreședinte Liga Studenților.

Adauga un comentariu