Magazin

Noul Duster a fost lansat oficial si in Romania. Afla cat costa pe piata romaneasca

Publicat: 16 oct. 2013
1

Dacia a lansat miercuri seara noul model Duster pe piata romaneasca, la preturi cuprinse intre 10.900 de euro si 17.000 de euro, se arata intr-un comunicat al producatorului auto, citat de Mediafax.

Noua gama Duster are trei nivele de echipare – Acces, Ambiance si Laureate – si patru motorizari.
  
„Vechiul Duster a fost inlocuit cu noul Duster in fabricatie acum zece zile sau doua saptamani, iar din cele 1.400 de masini pe care le fabricam zilnic, volumul Duster se ridica la aproximativ 500 de unitati”, a declarat Jerome Olive, director general Dacia si Renault Romania.
  
Lista noutatilor prezente pe noul SUV cuprinde, printre altele, dispunerea la nivelul portierelor a comenzii pentru actionarea electrica a geamurilor laterale, precum si introducerea, in premiera in gama Dacia, a noului motor turbo pe benzina 1.2 TCe de 125 CP, cu un consum mediu de 6,2 litri/100 km.
  
Alaturi de propulsorul 1.2 TCe, mai este disponibil blocul pe benzina 1.6 16V, de 105 CP, si motoarele diesel 1.5 dCi de 90 si 110 CP.
  
„Noul Duster va avea misiunea de a consolida prezenta Dacia atat pe piata din Romania, cat si pe pietele internationale”, a declarat Thomas Dubruel, director general Renault Commercial Roumanie.
  
Primul SUV al constructorului a fost lansat in primavara anului 2010 si, potrivit datelor APIA la noua luni, Duster conduce la capitolul productie si exporturi, fiind totodata al treilea cel mai vandut model pe piata interna.
  
De la lansarea sa in anul 2010, modelul Dacia Duster a fost vandut in peste 450 000 de unitati atat in Europa, cat si in tari din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Oceania si America Centrala si de Sud.
 
Potrivit reprezentantilor Dacia, volumul vanzarilor constructorului a crescut in primele noua luni cu 21% pe pietele din Europa Occidentala si cu 8% in Romania.

Comentarii
Adauga un comentariu