Actualitate

Noul Lexus NX. Provocator – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 01 oct. 2014

Prezent in avanpremiera la Iasi, noul Lexus NX reprezinta primul model al marcii in segmentul SUV-urilor de talie medie, o veritabila  noua provocare in peisajul pietei auto premium. Dispunand de un design impresionant si tehnologii de ultima generatie, acest nou SUV seteaza noi standarde pentru viitoarele modele Lexus.
Cu un aspect exterior uimitor, NX apare ca turnat dintr-o singura piesa metalica, cu calandre indraznete si bine legate, care adapostesc roti cu jante pe 17 sau 18 inci, o postura musculoasa, puternica. Forma unghiulara beneficiaza ca punct central de agresiva grila fusiforma devenita semnatura Lexus, sustinuta de farurile inovative cu lampi LED si lumini de zi.

Lexus NX va fi oferit in doua variante de propulsie, in momentul lansarii fiind disponibil NX 300h, un hibrid integral benzina-electric deosebit de eficient, care consuma 5.1 l/100km in ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totala de 197CP; in primele luni ale lui 2015 va fi oferit si NX 200t, o premiera Lexus, cu motorizare de 2.0 litri benzina, turbo. Ambele versiuni vor oferi posibilitatea optarii intre tractiunea integrala sau cea frontala. NX dispune de o gama de tehnologii on-board inovative in care regasim si o premiera Lexus: dispozitivul de incarcare wireless Wireless Charging Tray, ce permite incarcarea unui dispozitiv mobil. De asemenea, observam in premiera si prima utilizare a noii interfete Lexus Remote Touch cu Touch Pad. Dintre restul dotarilor mai putem mentiona Panoramic View Monitor si un nou ecran multi-informatie (impreuna cu o alta premiera Lexus, senzorul G); sistemul de monitorizare a unghiului mort si de asistenta la iesirea din parcare (Rear Cross Traffic Alert RCTA), precum si sistemul avansat de siguranta Pre-Crash.

Masina a fost dezvoltata de la bun inceput avand ca obiectiv adecvarea ideala la un stil de viata urban, activ. Pe parcursul fazelor de dezvoltare, am abordat toate aspectele din perspectiva unui conducator auto de segment premium, tanar, active, din mediul urban„, a spus inginerul-sef al proiectului NX, Takeaki Kato. Lansarea oficiala in Romania a noului model va avea loc in luna octombrie 2014. Modelul prezent la evenimentul Business Days din Iasi este NX 300h Luxury de culoare 1J7 Sonic Titanium, cu tapiterie de piele in culoare Yvory si insertii de lemn Shimamoku la interior.

Tags:
Adauga un comentariu