Actualitate

Noul manager al Ateneului Tatarasi schimba fata institutiei intr-o maniera spectaculoasa – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 iul. 2016

@ Venit de doar trei luni la conducerea Ateneului Tatarasi, Andrei Apreotesei a reusit sa schimbe fata institutiei, atat cultural, ca spectacole, dar mai ales ca infrastructura, intr-o maniera radicala @ De asemenea, in lunile de vara, noile investitii se refera la realizarea unei magazii, pe un teren oferit de Spitalul de Neurochirurgie, iar Sala Mare va intra in reabilitare capitala, lucrarile fiind preconizate a se finaliza la mijlocul lunii septembrie

Ieri, managerul Ateneului Tatarasi din Iasi, Andrei Apreotesei, a anuntat ca, dupa ce a primit din partea Primariei o detasare pentru trei luni la conducerea institutiei, saptamana aceasta i-a fost prelungita activitatea cu inca sase luni. In acest context, managerul a prezentat proiectele pe care le are in derulare, dar si pe cele care vor urma sa fie implementate, atat din perspectiva activitatilor culturale, cat si a investitiilor care urmeaza sa se faca aici.

Citeste si: Agenda incarcata pentru Ateneul Tatarasi – FOTO

„Principalele investitii se refera la realizarea unei magazii, pe un teren oferit de Spitalul de Neurochirurgie, magazie in care vor fi tinute decorurile si costumele. De asemenea, Sala Mare va intra in reabilitare capitala, lucrarile fiind preconizate a se finaliza la mijlocul lunii septembrie a acestui an. Pe acest plan, s-a solicitat de la primarie o suplimentare a bugetului, dupa cum urmeaza: pentru functionare, anume cheltuieli de personal – 249.000 lei, pentru cheltuieli materiale 366.000 lei, investitii, dezvoltare 237.000 lei. Desigur, sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate la Ateneu, deoarece, cand a fost construita, aceasta a fost conceputa ca un camin cultural si, tocmai de aceea, sunt multe disfunctionalitati pe care le prezinta edificiul. Pe viitor, ne dorim sa realizam si loje in Sala Mare si sa o transformam intr-un loc cu adevarat unde se pot derula momente culturale spectaculoase. In acelasi timp, prin angajarea celor sase actori cu un contract pe perioada determinata, Ateneul va deveni al treilea teatru al Iasului”, a sintetizat Apreotesei.

Citeste si: Documentarul „Dezastrul din Colectiv”, prezentat la Ateneul Tatarasi – FOTO

De reamintit ca, la Sala Mare se va reface scena, se va achizitiona o cortina de culoare visinie si se va monta o mocheta albastra in zona cu scaune, de cea mai buna calitate. Totoadata, scaunele vor fi retapitate. Pe de alta parte, pentru ca la acest moment Ateneul nu dispune de un sistem de climatizare decent, institutia va achizitiona din Germania un dispozitiv in valoare de aproximativ 160.000 lei, care sa ofere confort spectatorilor si actorilor. In plus, in aceasta vara, activitatea nu va fi suspendata la Ateneu, aici fiind programat cate un spectacol pe saptamana. Astfel, chiar daca Sala Mare va intra in reparatii, evenimentele culturale se vor derula in Gradina de Vara sau pe terasa acoperisului cladirii.

Citeste si: Gradina de vara, inaugurata la o importanta institutie de cultura din Iasi

Comentarii
Adauga un comentariu