Hardware

Noul model HD 7770 Vapor-X

Publicat: 17 mai 2012
5

Sapphire Technology a anuntat printr-un comunicat de presa noul model de placa din seria HD 7000. Placa video Sapphire HD 7770 Vapor-X OC Edition este prima placa de aceasta generatie care utilizeaza implementarea exclusiva a tehnologiei de racire Vapor chamber. Produsele anterioare cu Vapor-X in dotare au primit distinctii mondiale pentru sistemul de racire foarte eficient care permite placii sa lucreze la viteze mai mari dar foarte silentios. Avand la baza cea mai noua tehnologie GPU de la AMD, placa Sapphire HD 7770 Vapor-X OC Edition dispune de 1GB din cea mai noua memorie DDR5 si prezinta overclocking din fabrica cu viteze de clock de 1100MHz si 1300MHz (5.2 GB/s efectivi) pentru memorie oferind performante extraordinare.

Lucrul sau gaming-ul pe mai multe monitoare devine tot mai popular, iar seria Sapphire HD 7700 suporta acestea cu AMD Eyefinity, acum la a doua generatie. Placa Sapphire HD 7770 Vapor-X OC Edition are in dotare doua porturi DVI (DVI-I si DVI-D), unul HDMI si o iesire DisplayPort, care suporta pana la 4 monitoare. In plus, placile din seria Sapphire HD 7700 pot sustine in mod simultan, stream-uri audio multiple si independente ce permit continutului audio sa fie asociat cu diferite aplicatii pe diferite ecrane.

Specificatiile HDMI au crescut de asemenea ȋn seria HD 7000. HDMI-ul rapid 1.4a ofera suport 3D Stereoscopic cu rate de frame imbunatatite de 60Hz per eye – 120Hz in total. Este de asemenea pregatita pentru noua generatie de display-uri 4K ce pot fi actionate de la o singura intrare de mare viteza de 3GHz HDMI 1.4a sau DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performantei imbunatatite a unei game largi de aplicatii utilizand capabilitatile de procesare stream si functiile specifice hardware ale arhitecturii grafice. HD 7000 a fost optimizata pentru acest tip de sarcina. Aplicatiile tipice includ codarea si decodarea Video, compresie si multiplexing pentru distributia media, gaming sau conferinte video. APP acceleration poate de asemenea imbunatati sarcinile cotidiene precum Internet browsing, aplicatiile Office si compresia fisierelor cu software suport.

Seria HD 7000 este a treia generatie a solutiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafica AMD – anterior ATI. Noua serie Sapphire HD 7700 este pregatita pentru DirectX 11.1 si noul sistem de operare Windows 8 cat si pentru oferirea tuturor functiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 si comunicatii multi threaded cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazda este optimizata prin implementarea celei mai recente interfete PCI-Express Gen3.0, iar multiple placi pot fi utilizate pentru a imbunatati performanta ȋn modul CrossFireX pe o placa de baza corespunzatoare.

Adauga un comentariu