International

Noul premier al grecilor, dupa victoria detasata obtinuta in alegerile legislative: ”Vreau sa vad un popor prosper”

Publicat: 08 iul. 2019

Liderul partidului de dreapta din Grecia, Noua Democratie, preia astazi functia de prim-ministru dupa victoria detasata obtinuta in alegerile legislative de duminica, 7 iulie 2019. Kyriakos Mitsotakis, vazut ca un reformator, apropiat al mediului de afaceri le-a promis grecilor prosperitate dupa ani de suferinte.

Presedintele american, Donald Trump: ''Iranul ar trebui sa fie prudent cu imbogatirea uraniului''

Potrivit comentatorilor, partidul stangii, Syriza a fost penalizat de alegatori dupa ce premierul in exercitiu Alexis Tsipras si-a incalcat promisiunea electorala de a pune capat austeritatii, generate de criza economica si financiara. Corespondenta la Atena, Michaela Lambrinidou relateaza. Noul prim-ministru grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat ca Grecia va putea „sa isi ridice din nou cu mandrie capul”, dupa ce partidul sau, formatiunea Noua Democratie, a castigat detasat alegerile parlamentare organizate duminica. Kyriakos Mitsotakis, fiul fostului prim-ministru Konstantinos Mitsotakis, a transmis ca rezultatul alegerilor i-au oferit un mandat puternic pentru a realiza o schimbare si a transmis ca va fi prim-ministrul „tuturor cetatenilor”, deoarece grecii sunt „prea putin numerosi pentru a sta divizati”.

Noul prim-ministru, care va fi investit in functie luni, a promis micsorarea taxelor, privatizarea serviciilor publice si negocieri cu creditorii greci care vor permite reinvestirea unor sume de bani mai mari in tara. ''Vreau sa vad un popor prosper. Vreau sa se intoarca copiii care au plecat'', le-a transmis Kyriakos Mitsotakis alegatorilor, mentionand ca „va onora speranta” cetatenilor pe durata mandatului sau. Partidul Noua Democratie (centru-dreapta) a castigat alegerile parlamentare anticipate organizate duminica in Grecia, obtinand 39,85% dintre voturi, in timp ce formatiunea Syriza, condusa de fostul prim-ministru Alexis Tsipras, a obtinut doar 31,53% dintre voturi. Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate dupa rezultatele slabe obtinute de partidul Syriza in cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.loading...

Adauga un comentariu