Eveniment-Social

Noul PUG al Iasului poate fi gata pana in decembrie

Publicat: 29 sept. 2016
1

Noul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Iasi ar putea fi gata pana la finalul acestui an. Primarul Mihai Chirica a tinut ieri sa le raspunda alesilor locali ai opozitiei, care au cerut explicatii cu privire la acest proiect. Edilul Iasului a sustinut ca autoritatile centrale si-au aratat deschiderea cu privire la elaborarea proiectului si ca acesta nu va mai intampina probleme.

„PUG-ul nu a facut parte din ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, dar am discutat pe marginea lui. Domnul viceprimar Radu Botez si eu am fost la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii, sa stabilim exact ce trebuie pus intr-o documentatie ce urmeaza sa fie inaintata altor institutii. Acest lucru l-am si facut in aceasta saptamana, pentru ca vrem sa acceleram obtinerea avizelor noului PUG. Plansele sunt aproape finale in ceea ce priveste modul de organizare teritoriala a municipiului Iasi, urmand sa luam restul de avize in vederea aprobarii finale a acestuia, Noi speram ca la sfarsitul acestui an”, a spus primarul Mihai Chirica. Edilul s-a aratat insa nemultumit de modul cum Agentia de Mediu trateaza problema planului urbanistic al orasului.

„Agentia de Mediu nu cere neaparat lamuriri, ci sunt unele cerinte care noua ni se par exagerate. Nu toate documentele pe care ni le cere Agentia de Mediu sunt necesare avizarii acestui proiect. In lege se spune clar ca atunci cand te duci la avizul de la Mediu trebuie sa ai clar punctele, fara nicio alta exagerare. Trebuie sa respectam continutul legii, atat noi ca Primarie, cat si cei care avizeaza proiectul”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu