Stiri

Noul sediu Apple va arata ca o nava spatiala

Publicat: 09 iun. 2011

Companie Apple planuieste construirea unui nou campus, cu o forma circulara, care seamana cu o nava spatiala, in care vor lucra 12.000 de angajati si care isi va genera singura energia .

Constructia va fi ridicata langa actualul sediu, situat in orasul Cupertino, California. Potrivit lui Steve Jobs, actuala cladire va fi pastrata, dar viitorul edificiu vine sa satisfaca nevoia de spatiu a unei companii aflate pe val.

Terenul pe care va fi ridicata cladirea a fost cumparat de Apple de la Hewlett-Packard, care a vandut proprietatea intr-un proces de restructurare a activitatilor.

Adiacent, compania va construi un centru energetic dedicat edificiului, iar sistemul public energetic va fi pastrat ca solutie de back-up. Aceasta miscare se inscrie in planul Apple de a folosi energie din gaze naturale si alte resurse ecologice.

Daca actualul teren este acoperit in majoritate de asfalt pentru parcari, noul campus va fi mai ecologic. Astfel, 80% din teren va fi verde, fata de 20% cat este in prezent, iar majoritatea parcarilor vor fi subterane. In plus, numarul copacilor va creste de la 3.700 in prezent la circa 6.000.

Noul campus va avea si un auditorium mai mare, astfel incat membrii firmei sa nu fie nevoiti sa vina la San Francisco la fiecare prezentare.

 loading...

Adauga un comentariu