National

Noul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava, reținut. Ce acuzații îi aduc procurorii DNA

Publicat: 08 apr. 2021
Noul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava a fost reținut joi, fiind bănuit că a luat mită, a cumpărat influența unui consilier județean pentru a fi renumit pe funcție și a intrat ilegal în baza de date a MAI

Noul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava a fost reținut joi, fiind bănuit că a luat mită, a cumpărat influența unui consilier județean pentru a fi renumit pe funcție și a intrat ilegal în baza de date a MAI.

Procurorii DNA Cluj anunță că au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând de joi, a lui Viorel Donciu, fost șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș, acum împuternicit pe aceeași funcție la Suceava, pentru luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Viorel Donciu ar fi cumpărat influenșa unui consilier CJ Maramureș

Conform procurorilor, în 4 februarie 2021, Donciu, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

Pe 1 februarie, la instigarea aceluiași consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei firme.

De asemenea, în zilele de 9, 10 și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, Viorel Donciu ar fi primit diferite sume de bani ca mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Se fac acte de urmărire penală și față de alte persoane, precizează DNA.

Donciu a fost împuternicit la conducerea instituției din Suceava de două săptămâni.

Comentarii
  • Doamne, te crucești! Colcăie corupția în Politie, la Permise și înmatriculări și nu numai! Probabil o sa fie o raritate un polițist incoruptibil, care nu se murdărește pentru nimeni și-și face meseria cinstit! Încredere spre minim în aceasta instituție!

  • Au rotit banditzii intre ei ,pardon, cadrele.
    Mai bine le _ar analiza averile si atunci vom vedea dimensiunea dezastrului adica a coruptiei generalizate din DRPCIV uri si in general, din Politie

  • Da, rotația corupților! Asta a făcut faptele după ce au fost arestați cei din Suceava! Deci, nu se temea deloc! A fost pus lup paznic la oi! Și dacă nu era DNA-ul mai afla cineva de ce se-ntâmplă în Politie, atâta corupție…

Adauga un comentariu