Actualitate

Noutăți de la Spitalul de Boli Infecțioase! Rudele pacienților internați cu coronavirus la ATI vor putea afla informații de la cadrele medicale doar într-o singură oră pe zi

Publicat: 30 mart. 2020

În acest moment, toate paturile de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt ocupate. Nouă pacienți depistați cu coronavirus se zbat acum între viață și moarte, iar inima le mai bate doar susținută de aparate. Momentan, conducerea spitalului nu-și pune problema de a transfera pacienți către Spitalul de Neurochirurgie, care a pregătit 16 locuri pentru pacienții în stare gravă depistați cu COVID-19.

„Încă nu am apelat la paturile de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie. În acest moment avem 9 paturi ocupate la ATI, la Boli Infecțioase. Nu știm ce ne va rezerva ziua și noaptea în ceea ce privește primirea urgențelor”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale.

Aparținătorii pacienților de la ATI trebuie să știe asta

Medicii vor oferi informații telefonic rudelor, doar timp de o oră pe zi. Astfel, aparținătorii care au membri ai familiei internați la secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase vor putea suna doar în intervalul orar 14:00-15:00.

„Aș vrea să mai menționăm un aspect, și anume acela al legăturii cu rudele pentru cei internați în secțiile de ATI. Ritmul personalului este alert și am convenit cu șeful compartimentului de ATI, dr. Roșu, să fixeze un anumit interval orar și anume între orele 14:00 și 15:00. În acest interval orar, anumite persoane desemnate din familie să poată da telefon la spital și să li se furnizeze informații legate de starea pacientului. Vorbim despre informații pe care aceștia le așteaptă cu sufletul la gură, având persoanele dragi care se zbat între viață și moarte și anume la ATI. Este o hotărâre omenească pentru a nu fi dezorganizată munca răspunzând la telefoane”, încheie medicul ieșean.
Adauga un comentariu