Eveniment-Social

NOUTATI legate de Admiterea 2019 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Publicat: 10 iun. 2019
1

@ Universitatea "Cuza" din Iasi scoate la concurs 3.500 de locuri la buget pentru studiile de licenta si 2.100 de locuri fara taxa pentru studiile universitare de master, la admiterea 2019 @ Sunt disponibile si 4.923 de locuri cu taxa, 3.317 pentru studii de licenta si 1.606 pentru studii de master @ Candidatii se vor putea înscrie în perioada 15 – 20 iulie, iar rezultatele se vor afisa în perioada 21 – 23 iulie @ La o serie de facultati, selectia absolventilior de bacalaureat se va face in baza unor probe suplimentare @ Ca noutate, de precizat ca la "Cuza", candidatii isi pot depune dosarele de inscriere si on-line

Pentru sesiunea de admitere din iulie 2019, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi scoate la concurs 3.500 de locuri la buget pentru studiile de licenta si 2.100 de locuri fara taxa pentru studiile universitare de master.

De asemenea, sunt disponibile si 4.923 de locuri cu taxa, 3.317 pentru studii de licenta si 1.606 pentru studii de master. Candidatii se vor putea înscrie în perioada 15 – 20 iulie, iar rezultatele se vor afisa în perioada 21 – 23 iulie. Locurile care nu se vor ocupa în sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în perioada 9 – 11 septembrie.

În premiera, candidatii la admiterea UAIC 2019 au la dispozitie o sesiune de preînscriere, exclusiv on-line, în perioada 11 martie – 14 iulie. Oferta celor 15 facultati ale UAIC cuprinde 79 de specializari la studii de licenta si 117 pentru studii de master. La majoritatea facultatilor, admiterea la licenta se va face pe baza mediei examenului de Bacalaureat si a notelor obtinute la diverse probe în cadrul acestui examen.

Care sunt facultatile unde sunt probe suplimentare la admitere

Printre facultatile care vor avea o proba suplimentara la admiterea la licenta, pe lânga dosar, se numara Facultatea de Drept, unde nota testului la Limba Româna va reprezenta 50 la suta din media de admitere, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, specializarea Educatie Fizica si Sportiva, unde proba sportiva la alegere va avea o pondere de 60 la suta, iar la specializarea Kinetoterapie si motricitate speciala, candidatii vor sustine o teza scrisa la Biologie, clasa a XI-a. Si la Facultatea de Informatica, 50 la suta din media de admitere o va reprezenta nota de la testul scris la Matematica sau Informatica.

La Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, la specializarea Pedagogia învatamântului primar si prescolar, va exista o proba eliminatorie de aptitudini muzicale si dictie, la fel ca la Facultatea de Teologie Ortodoxa, unde la specializarea Teologie Ortodoxa Pastorala, candidatii vor sustine aceeasi proba vocationala de dictie si aptitudini muzicale, iar 50 la suta din nota va fi rezultatul de la proba scrisa la Învatatura de credinta ortodoxa.

Vezi si: Cifra INCREDIBILA la Admiterea 2018 de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi. Asa ceva nu s-a mai intamplat decat in urma cu 10 ani

Si la Facultatea de Teologie Romano-Catolica, la specializarea Teologie Pastorala, 40 la suta din media de admitere o va reprezenta nota de la proba orala la Teologie Dogmatica. Admiterea la programele de master se va face pe baza mediei examenului de licenta si a notei obtinute la proba orala – interviu sau în urma analizei CV-ului si a scrisorii de intentie. Oferta de admitere pentru 2019 cuprinde 20 de specializari si programe în limbi straine (engleza sau franceza): cinci la licenta si 15 pentru master. Pentru aceste programe, candidatii vor sustine si un test de competenta lingvistica.

Vezi si: Pregatiri pentru ADMITEREA 2018 la UAIC! Rectorul Mihaela Onofrei: "Ne dorim candidati care sa aleaga in cunostinta de cauza institutia noastra" – VIDEO

Candidatii se pot inscrie on-line  

Începând cu data de 11 martie 2019, candidatii care doresc sa participe la concursul de admitere la programele de studii de licenta sau masterat organizate de Universitatea "Cuza" au posibilitatea de a opta pentru completarea on-line a fisei de preînscriere si a dosarului de concurs. Acest lucru poate fi realizat prin accesarea platformei inscriere.uaic.ro (http://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx), destinata atât candidatilor cetateni români cu domiciliul în România si cetatenilor statelor membre Uniunii Europene (UE) si Spatiul Economic European (SEE), cât si candidatilor din Republica Moldova, etnicilor români din celelalte state, precum si cetatenilor români cu domiciliul în strainatate. Astfel, potentialii candidati pot completa fisa de preînscriere, în care se regasesc toate informatiile incluse în fisa de înscriere la concursul de admitere, pot formula optiuni privind programele de studii la care ar dori sa fie admisi, pot încarca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obtinute etc.

Vezi si: Iata CAND si CUM se va derula ADMITEREA 2019 la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Prin preînscriere, sunt evitate restrictiile legate de programul comisiilor de admitere din timpul sesiunii de înscriere, precum si eforturile implicate de deplasarea pâna la Iasi. De asemenea, dosarele complete pot primi un feedback util din partea Comisiei de Admitere de la nivelul fiecarei facultati, asigurând timpul necesar corectarii unor eventuale erori sau completarii dosarului de concurs în conformitate cu reglementarile legale si cele aplicabile la nivelul universitatii. Informatii complete despre admiterea 2019 la UAIC se pot consulta la adresa admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/).

Adauga un comentariu