News Flash:

Noutati pentru profesori

15 Martie 2005
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
Totul despre examenul de titularizare din acest an

•La data de 16 mai, la Inspectoratul Scolar vor fi afisate posturile titularizabile, iar in perioada 17 - 20 mai se vor inregistra cererile (dosarele) candidatilor, inclusiv pentru absolventii promotiei 2005

Inspectorii de personal din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au fost instruiti de catre reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) asupra modului de desfasurare a titularizarii din acest an. Noutatea din acest an consta in inscrierea direct la unitatile de invatamant care au posturi vacante si proba practica direct in fata elevilor. In cele opt judete оn care se piloteaza noul sistem, candidatii la concursul de titularizare se vor оnscrie оn intervalul 17 - 20 mai, iar оntre 25 mai si 15 iunie vor sustine o proba practica pedagogica intr-una din scolile care au posturi vacante, alta decat cea prevazuta оn cazul disciplinelor vocationale. Оn schimb, proba scrisa a examenului de titularizare se sustine оn toate judetele, оn aceeasi perioada, respectiv 18 -19 iulie, iar subiectele vor avea acelasi continut. Cu alte cuvinte, candidatii au oportunitatea de a alege scoala la care doresc sa fie titulari. In urma probei practice, candidatii vor fi declarati admisi sau respinsi. Totodata, reprezentantii MEC au solicitat tuturor inspectoratelor scolare judetene ca pana la data de 16 martie 2005 sa formuleze propuneri pentru modificarea statutului personalului didactic care sa permita o descentralizare substantiala a sistemului de оnvatamant preuniversitar. Graficul desfasurarii concursului pentru ocuparea posturilor sau catedrelor didactice vacante din unitatile de invatamant preuniversitar din judetele pilot, printre care si Iasi, a fost batut in cuie. Astfel, la data de 16 mai vor fi afisate posturile titularizabile la ISJ, iar in perioada 17 - 20 mai se vor inregistra cererile (dosarele) candidatilor, inclusiv pentru absolventii promotiei 2005, la unitatile scolare care organizeaza concurs, adica cele care au posturi libere. Candidatii care doresc sa-si utilizeze rezultatul obtinut la concurs si pentru repartizarea computerizata la suplinire sau detasare se vor inscrie in perioada 17 - 27 mai si la ISJ. Intervalul de timp 23 - 24 mai este dedicat verificarii dosarelor de catre comisia de organizare si desfasurare a concursului si de catre consilierul juridic al ISJ. Intre 25 mai si 15 iunie sunt programate desfasurarea activitatilor didactice la clasa la unitatile scolare. Pe 11 iulie va avea loc completarea dosarelor absolventilor promotiei 2005 cu adeverinte de absolvire. Pe 13 iulie sunt programate probele practice si testele de limba materna sau straina. In zilele de 18 iulie si 19 iulie se va desfasura concursul unic pentru titularizare, pe 22 iulie se vor afisa rezultatele, iar pana pe 24 iulie se vor putea depune contestatiile. In perioada 26-27 iulie este programata repartizarea in sedinta publica a candidatilor pe posturile sau catedrele vacante titularizabile a cadrelor didactice participante la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din unitatile invatamantului preuniversitar din judetele pilot, printre care si orasul Iasi.
(M.R.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013956 (s)