Sport

Novak Djokovic a fost impresionat de Emma Răducanu. Ce mesaj i-a transmis jucătoarei de tenis

Publicat: 14 sept. 2021
tenismenul Novak Djokovic pe teren
Novak Djokovic a pierdut în ultimul act al turneului masculin, în faţa lui Daniil Medvedev, şi a ratat şansa câştigării Marelui Şlem

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a transmis şi el performanţa ieşită din comun care a fost obţinută de sportiva britanică la UŞ Open.

Emma Răducanu, jucătoarea care are tată român şi mama chinezoaică, a devenit prima sportivă din istorie care a pornit din calificările unui turneu de Grand Şlam şi a reuşit să câştigat trofeul. Mai mult, în cele zece victorii obţinute la UŞ Open, Emma nu a pierdut niciun set.

Novak Djokovic a ratat şansa la Marele Șlem. Ce mesaj i-a transmis fiicei românului Răducanu

La rândul său, Novak Djokovic a pierdut în ultimul act al turneului masculin, în faţa lui Daniil Medvedev, şi a ratat şansa câştigării Marelui Şlem. De asemenea, acesta nu mai poate obţine cel de-al 21 titlu de Grand Şlam, rezultat în urma căruia ar fi rămas singur în fruntea ierarhiei din toate timpurile, acolo unde împarte locul 1 cu Federer şi cu Nadal.

În ciuda înfrângerii trăite după eşecul cu Medvedev, sârbul a găsit puterea să mai spună două vorbe şi să îi felicite pe cei doi campioni ai ultimului turneu major al anului.

„Felicitări ambilor campioni! O poveste uimitoare pe tabloul feminin, unde două adolescente au jucat finală. Emma, eşti fantastică! Daniil, meriţi cu prisosinţă primul titlu de Grand Şlam”, a scris Novak Djokovic, pe Instagram.

Emma Răducanu, victorioasă la 18 ani

Emma Răducanu a scris istorie sâmbătă după ce a învins-o pe canadiana Leylah Fernandez în finala US Open, care era prima jucătoare britanică de tenis care câștigă un turneu de Grand Slam după 44 de ani. Emma Răducanu a început anul pe locul 336 în lume și era a 150-a jucătoare în clasamentul WTA înainte de debutul US Open.

Ea a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în clasament după câștigarea Grand Slam-ului de la New York, fiind acum pe poziția 23 în clasamentul WTA.

Sportiva britanică este așteptată și la Indian Wells, unde va evolua cel mai probabil cu un wildcard, lista jucătoarelor fiind deja publicată, potrivit BBC.

Emma Răducanu este pe jumătate româncă

Imediat după calificare, Emma Răducanu le-a transmis un mesaj text părinților săi, aflați în Marea Britanie, dar nu a primit un răspuns, deși aceștia îi apăreau online.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am primit la New York. Am primit și multe mesaje din partea foștilor colegi de școală și e frumos că încă păstrăm legătura.

Părinților mei le-am scris imediat după meci, dar m-au ignorat: nu mi-au răspuns, deși i-am văzut că erau online. Asta a însemnat ceva,” a spus Emma Răducanu în cadrul conferinței de presă organizate după meciul cu Shelby Rogers.

„Bunica mea, mamaia, locuiește în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Şi gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliștilor britanici.
Adauga un comentariu