Sport

Novak Djokovic, avertisment din partea premierului Spaniei. Ce trebuie să facă pentru a participa la Turneul de la Madrid

Publicat: 18 ian. 2022

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic a primit un avertisment din partea premierului spaniol, Pedro Sanchez. Acesta i-a transmis jucătorului că, dacă dorește să participe la turneul de la Madrid,va trebui să respecte regulile anti-COVID ale țării.

Mesajul premierului vine după ce Djokovic a fost expulzat din Australia, din cauză că nu era vaccinat anti-COVID.  Cu toate că a fost expulzat din  Australia, tenismenul ar putea intra în acea țară dacă va respecta anumite condiții.

Înainte de începerea turneului Roland Garros, Franța a anunțat că nu va permite participarea jucătorilor nevaccinați. Openul de la Madrid urmează să aibă loc la sfârșitul lunii aprilie.

Novak Djokovic a primit un avertisment din partea Spaniei

Pedro Sanchez a lăudat decizia Australiei de a-l expulza pe Djokovic, spunând că are „respect total pentru decizia guvernului australian”, și că sportivul va trebui să respecte și regulile din Spania.

Pe timp de pandemie, Spania cere turiștilor să prezinte dovada vaccinării complete, un test COVID negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire sau dovada trecerii prin infectarea cu COVID-19. În cazul evenimentelor sportive internaționale din țară pot fi introduse reguli suplimentare pentru participanți, ca de exemplu testarea zilnică pentru COVID-19 în timpul turneului, a anunțat luni un distins oficial guvernamental.

Aceste declarații vin după ce tenisemenul sârb Djokovic a fost implicat într-un scandal internațional privind participarea la Australian Open.

În urma unei decizii a instanței, sportivul a fost expulzat duminică din Australia. Instanța nu s-a lăsat convinsă de documentele cu care sportivul încerca să justifice faptul că nu e vaccinat anti-COVID. Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv, „din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Sportivul ar putea intra mai devreme în Australia

În ciuda faptului că Novak Djokovic a primit o interdicție de 3 ani de a intra în Australia, există și o parte bună a lucrurilor. Invitat într-o emisiune radio, premierul Australiei a menţionat faptul că tenismenul poate să intre mai devreme în țară dacă îndeplinește anumite condiții

„Interdicția durează pe o perioadă de trei ani, dar există posibilitatea ca ei să se întoarcă în circumstanțele potrivite și acest lucru ar fi luat în considerare la momentul respectiv”, a precizat Scott Morrison într-un interviu acordat unui post de radio australian

Și guvernul francez a revenit asupra deciziei de a-i permite să participe acestuia să participe la turneu, chiar și nevaccinat. Oficialii francezi au precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.

În trecut, tenismenul sârb a avut numai cuvinte de laudă la adresa tenismenei Emma Răducanu, după ce aceasta a câștigat un turneu de Grand Slam. Subiectul expulzării lui Novak Djokovic din Australia a fost comentat și de Ilie Năstase, care nu înâelege de ce tenismenul a călătorit în Australia, dacă nu era vaccinat împotriva COVID-19. Pe tot parcursul acestei perioade dificile pe care o traversează, sportivul a avut parte de o imensă susținere din partea fanilor.
Adauga un comentariu