Local

Nowcasting emis de ANM: Ceață pe drumurile din Iaşi şi alte 19 județe

Publicat: 08 nov. 2020
Cod Galben de Ceață în România

Traficul este îngreunat pe drumurile din 19 judeţe duminică dimineaţă, din cauza ceţii, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

”Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri şi, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Olt, Vâlcea, Dolj, Girurgiu, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Gorj, Sibiu, Cluj, Mureş, Harghita, Galaţi, Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceava”, anunţă duminică Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Şoferii care se deplasează în aceste zone sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.

Cod Galben de ceață în peste jumătate din țară

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o nouă atenţionare de ceaţă pentru şase judeţe din zona Munteniei, valabilă până la ora 11:00.

Conform Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman se va semnala, local, ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri.

ORA 07.10 Mai mult de jumătate din ţară, sub Cod galben de ceaţă densă

Mai mult de jumătate din ţară se află duminică dimineaţa sub Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, conform avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţelor Alba, Mureş şi Sibiu, dar şi în localităţi din Covasna, Braşov şi Harghita se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea va fi redusă, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 9:00, acelaşi fenomen va persista în zone sau localităţi din judeţele Constanţa, Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Cluj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj, iar până la ora 8:00 în Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vremea în luna noiembrie 2020, la Iași

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru județul Iași în perioada următoare. Vremea în luna noiembrie 2020 în Iași va fi una în schimbare, cu temperaturi apropiate de normalul termic al perioadei. În următoarele săptămâni, ieșenii vor avea parte de o vreme instabilă, atât cu precipitații, cât și perioade cu soare și vânt puternic

Vremea în luna noiembrie 2020 în Iași va aduce schimbări majore în zona județului. Conform meteorologilor, în prima săptămână din luna noiembrie 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme în general închisă, cu șanse ridicate de precipitații și cu temperaturi apropiate de normalul termic al perioadei.
Astăzi, 2 noiembrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 6 grade Celsius și o maximă de 12 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce umiditatea aerului va fi ridicată. Șansele de precipitații vor fi relativ reduse pe parcursul zilei. Spre seară, vântul va sufla cu ceva mai multă putere, în timp ce umiditatea aerului se va menține ridicată.

Anunț ANM pentru județul Iași. Averse și vânt în primele zile din luna noiembrie 2020

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a arătat că mâine, 3 noiembrie 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme închisă, cu șanse ridicate de precipitații. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 6 grade Celsius și o maximă de doar 10 grade Celsius. Pot apărea averse, în timp ce vântul va sufla moderat.
Miercuri, 4 noiembrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 4 grade Celsius și o maximă de 13 grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla slab, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vântul va continua să sufle slab și spre seară, în timp ce șansele de precipitații se vor menține destul de scăzute, conform meteorologilor ieșeni.

Adauga un comentariu