Eveniment-Social

NTT Data Romania si UBB formeaza o noua generatie de IT-isti

Publicat: 18 oct. 2016
Universitatea Babes-Bolyai  (UBB) cu sprijinul companiei NTT Data Romania infiinteaza la Cluj-Napoca un program postuniversitar de pregatire si formare profesionala in informatica.
 
Acest program este acreditat de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) si va incepe in luna noiembrie a anului curent. Noul program de studiu reprezinta o oportunitate pentru persoanele absolvente de studii universitare, care isi doresc o reprofilare (absolventi de facultate cu orice profil) spre zona de IT&Software.

“Din dorinta de a investi in dezvoltarea competentelor IT si de a creste aceasta comunitate, am dorit ca pe langa academiile interne pe care le sustinem, pe langa linia de informatica in limba germana, din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii Babes-Bolyai, sa sustinem si acest curs postuniversitar, un program acreditat, care ofera diplome avizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.
 

Cu un numar maxim de 100 de persoane, programul ofera celor interesati posibilitatea de a incepe o pregatire de specialitate pe domeniul Informatica, premiza unei posibile viitoare cariere de succes in industria IT. Studentii vor lua parte la un act de invatamant de nivel inalt, oferit de catre Facultatea de Matematica si Informatica cu un contact direct cu mediul de business performant oferit de compania NTT DATA Romania. Cursurile vor fi sustinute de catre cadre didactice din universitate, cat si de catre angajatii NTT DATA Romania, in amfiteatrele si laboratoarele pe care NTT DATA Romania si Universitatea Babes-Bolyai le pune la dispozitie. Durata unui program de studiu este de 2 ani si se va desfasura pe o structura de 4 semestre, cu un cost de 2500 ron/semestru, stabilit de catre Universitatea Babes-Bolyai.
 
Infiintata in 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo si isi desfasoara activitatea in peste 40 de tari. Concernul furnizeaza servicii de prima clasa, de la consultanta si dezvoltare de sisteme pana la outsourcing de servicii IT. Aflat in topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o raza de acoperire globala, dar si de competente locale.
Adauga un comentariu